Frequently Asked QuestionsOgså kalt Ofte Stilte Spørsmål på norsk. Denne siden blir oppdatert jevnlig.

Jeg har fått mange dokumenter i start packen GM sendte meg. Må jeg lese gjennom alt dette?

Nei. Skum gjennom dokumentet Om online-spillingen og ta en titt på FAQ'en hvis det er noe du lurer på. Hvis spørsmålet ikke ligger der, så får du lov å spørre det.

Hvor finner jeg Player's Handbook?

Her

Hvordan fungerer stun damage?

Stun damage fungerer slik:
Hvis en person bruker vanlig våpen så får personen -4 på attack test. Dette er fordi det er vanskeligere å angripe med flatsiden av sverdet o.l. Unarmed gjør automatisk stun damage. Hvis den ubevæpnede heller vil prøve å ta livet av motstanderen får han -4 på attack. Improved Unarmed Feat fjerner denne minusen. Ettersom alle munker har improved unarmed feat så kan en munk gjøre stun skade og vanlig skade uten minus.
Mekanikk (GM tar seg av dette i kamp):
Stun damage kan aldri drepe en motstander.
Stun damage noteres separat fra vanlig skade. Hvis stun skaden overstiger livspoeng som en person har igjen så vil personen besvime. Eks. Alven Alf får et hugg av en ekkel ork. Han tar 8 i skade og har nå 3 livspoeng igjen. En annen ork dasker til ham med knyttneven og gir ham 4 i stun damage. Alf blir slått bevisstløs fordi stun skaden overstiger livspoengene han har igjen. Men han har fremdeles 3 livspoeng igjen så han er ikke død.
Stun damage heales mye raskere enn vanlig skade.

Funker stun damage med alle typer våpen, selv mace?

Stun damage funker med alle typer nærkampsvåpen.

Kan jeg kombinere sneak attack med stun damage

Nei. Sneak attack er et optimalt angrep og utfører så mye skade som det er mulig. Det er derfor ulogisk at den kan brukes i kombinasjon med stun damage.

Kan jeg bruke power attack kombinert med stun damage?

Ja. Slaget blir mer ukoordinert, men flatsiden av sverdet kan likevel ikke drepe. Power attack minusen kommer oppå minusen for stun damage så det kan bli vanskelig å treffe mostanderen.

Får jeg ikke minus med stun damage med nunchaku når jeg er munk? Er det å bruke nunchaku akkurat det samme som unarmed?

Det stemmer det. Munkevåpen benhandles som om munken er i nærkamp. Det som er vanlig med nærkampsangrep er at de automatisk gjør stun skade. Hvis en nærkampskis vil gjøre vanlig, dødelig skade får han da -4 på angrep. Munker er såpass godt trente i nærka mp at de ikke får denne minusen. Det hadde vært litt teit at en class bygget rundt nærkamp ikke kunne gi fra seg skikkelig skade uten minus. Med Improved Unarmed Feat og andre spesialregler er munken et unntak til -4 regelen og kan derfor velge fritt ute n minus. Som et tillegg nevnes det at en munk eller en annen person med Improved Unarmed Combat regnes som bevæpnet når han sloss ubevæpnet og får derfor ikke noe attack of opportunity mot seg.

Hvordan fungerer healing skillen?

Healing kit gir deg +2 på healing skill sjekken (inneholder urter, salver, bandasjer og spenol?). Ellers kan healing skill benyttes til å :
- stabilisere en blødende person under 0 lp
- folk healer raskere når en med healing skill behandler dem (2x vanlig)
- behandle spesi-skade fra caltrops o.l
- behandle gift
- behandle sykdom
Kan dessverre ikke brukes til å tjobing få opp livspoengskade.