Dette dokumentet har to formål. Det ene er å oppdatere ikke-spillende medlemmer i PRK om hva som skjer i Earthdawn-kampanjen. Det andre formålet er å gi spillende medlemmer en slags oversikt over hva de har holdt på med. For å kutte ned lengden på dokumentet er det utelatt flere detaljer og encounters, men de viktigste står oppført.
Eventyret som ble spilt sist ligger øverst.

A Dance with Fire

HoH blir leid for å eskortere en last med True Fire. Et av luftskipene krasjlander og en horror sky nærmer seg for å gjøre det av med dem.

Deran Mikul leier HoH til å beskytte en sending med true fire til Throal. De blir bedt om å reise til en utpost nord for Death's sea. Når HoH kommer til utposten får de vite at et av luftskipene som bar på en tredjedel av lasten har krasjlandet på en liten øy i Death's sea. Et redningsoppdrag er i full gang, for det kommer en storm senere på dagen. HoH blir med og fra luften observerer de at luftskipet har krasjet inn gjennom portene til en Kaer. De lander og får vite at de krasjlandet etter at de ble angrepet av en horrorsky. HoH undersøker kaeren og treffer en obsidiman som har blitt igjen for å passe på forsvarsverkene. De går ut av kaeren igjen og observerer at en horror sky er på vei mot dem. Inne i horror skyen kan de skimte en Kila. De får obsidimannen til å utløse kaerens forsvarsmekanisme. Lava sprutes ut gjennom hull i kaeren og horror skyen mister høyde. Det velter ut cadaver menn som begynner å bevege seg opp til forsvarerne samtidig som HoH flyr inn i Kilaen. De sloss seg opp gjennom etasjene til de treffer selveste kapteinen, en horror. Så begynner en lang og vanskelig kamp. Begge sider begynner å gå tom for krefter. Draskaal og Daroth blir slått ut og Alanna må evakurer dem på det flyvende teppet. Morellon står alene igjen og sloss mot den svekkede kapteinen. Til slutt klarer han å få inn et dødelig treff og horroren synker sammen samtidig som hele skipet begynner å skjelve. HoH kommer seg akkurat ut i tide.

Celebration of The Return

Feiringen av ettårsdagen av seieren over Thera nærmer seg, men noe er ikke som det skal være. Throals befolkning er bekymret over alle truslene de står ovenfor. Det hviskes om forræderi mot kongen. HoH blir leid på det som ved første blikk virker som en enkel oppgave, og havner midt i gryta.

Overvåking i biblioteket
Aldevalen Ueraven kontakter HoH fordi han føler seg overvåket av en som heter Horath. Personen er en kjenning av Selenda som Aldevalen vet ikke har rent mel i posen. Han leier HoH for å passe på ham når han er i biblioteket. I løpet av de neste dagene ser ikke HoH noe til Horath. De legger imidlertidig merke til en annen person som ser ut til å holde oppsikt med Aldevalen. Draskaal følger etter ham når han forlater biblioteket og observerer at han kaster seg inn i diskusjoner på flere vertshus. Det som er felles er at diskusjonen blir mer opphetet og intense etter at han har vært der. Draskaal ser også at han har et lukket møte med fire dverger. Draskaal følger etter ham til dit han bor, men personen sniker seg vekk gjennom kloakken neste morgen.


Angrepet på Mountain Lily
To dager senere overvåker han Aldevalen igjen på biblioteket. Denne gangen følger HoH etter ham til et nedlagt varehus. De diskuterer et angrep på landsbyen Mountain Lily utenfor Throal. HoH sloss mot de i vertshuset og finner et merke av raggok på lederen. Deretter skynder de seg til landsbyen Mountain Lily der de organiserer et forsvar. Litt før daggry angriper en gruppe leiesoldater, og med HoH's hjelp slår de dem på flukt. Etter kampen kommer general Ilmorian med soldater som skal sikre landsbyen mot flere angrep. De får også en lapp fra en ukjent person som sier han har informasjon. Denne personen vil møte dem utenfor Throal i en hule.

En horror i Throal?
De finner denne personen, en dverg som presenterer seg som Ogeth før han forvandler seg til et vesen dekt med tentakler og med insektlignende klør og vinger. Etter å ha tatt knekken på beistet har de et møte med Wishten, Ajmar, Veroxa ,Isam Derr og J'Role. J'Role kan fortelle dem at dvergene på møtet som Draskaal observerte er ledere for de fire utstøtte husene i Throal. J'Role forteller også at lederen for raidet på Mountain Lily var Rhalen, en kjent Crownbreaker. Når HoH nevner vesenet de nettopp sloss mot kan Isam Derr fortelle dem at han har jaktet på en horror i noen måneder nå. Han avslører at kong Neden ikke er syk, som det blir sagt, men horror merket av en mektig horror. Isam Derr bruker lappen som ble gitt til HoH for å finne en ledetråd. Sammen med Isam Derr begynner de å lete i kloakken og finner et rom med tre personer med byller i ansiktet. Alle tre forvandler seg til samme type beist som de traff på tidligere. Det blir en lang og tøff kamp, men HoH og Isam Derr vinner dagen. Når de er tilbake får de vite at kongen har blitt hard skadet av en razor orb som dukket opp av intet, men horrormerket er borte.

Kuppforsøk
HoH blir bedt om å følge med prosesjonen som starter ved porten og går til kongens auditorium der den store festen skal holdes. De skal holde et øye med mistenksomme grupper og støter på en gruppe som angriper dem. Noe er på gang. Rett før prosesjonen når audioriet skytes to magiske piler foran og bak prosesjonen. Disse eksploderer når de kommer i kontakt med hverandre. Flere blir skadet av eksplosjonen og resten stormer i panikk. Noen i mengden trekker våpen og beveger seg mot kongen! HoH sloss mot kuppmakerne sammen med kongens vakter og snart begynner folkemengden å skjønne hva som egentlig er på gang og gjør plass slik at forsvarerne kan ta kål på kuppmakerne. Neden ber kuppmakerne legge ned våpnene og gi opp og idet de blir pågrepet kommer Selenda fram og sier hun har bevis for at kongen er horror merket og at de ikke kan ha noen horror merket konge i Throal! Kong Neden tar en artisan test og forklarer at han var horror merket, men ikke er det nå lenger. I tillegg tar han en bloded til Throals folk for at han skal gjøre sitt beste for å forsvare dem. Selenda sier at hun ikke vil bo i en by med Neden som hersker. Hun tar med seg mesteparten av House Ueraven og forlater Throal.

Som belønning for deres innsats får HoH en drakkar med fullt mannskap av Throal. De bestemmer seg for å kalle luftskipet Cloudbreaker.

To Zarass Aid

Terath the Contemplative har hørt at datteren hans, Zarass Icethought, har forsvunnet. Han sender HoH for å finne henne.

Etter at Morellion har blitt behandlet for å ha blitt infisert av Death Moth egg fra Mist Swamps, blir de kontaktet av Terath, lederen av Terath's Chargers i Throal. Han har hørt at datteren hans, Zarass Icethought, har forsvunnet sammen med Kornat Hardblade og en av Krathis Grons løytnanter (Hadma). De undersøkte rykter om at Legion of Damnation var på ferde igjen da de forsvant. Terath har liten tiltro til din datters nestkommanderende og sender derfor Throals beste kort (slik han ser det) for å finne henne. De blir transportert med luftskip til Cara Fahd ved landsbyen der de sist ble sett. HoH reiser til flere landsbyer, men de har ikke sett noe til Zarass, bortsett fra i den første landsbyen. De treffer en gruppe fra Zarass' Chargers som også er på leting. Denne gruppen har funnet tegn til kamp og at de som vant, tok med noen andre orker sørover. HoH følger sporene og dreper noen orker som er kledt som legion of Damnation. Fangene kan fortelle at de også var på leting etter Zarass da de ble overfalt og tatt til fange. De fikk høre at de skulle bli sendt sørover og HoH reiser i den retningen. Etter noen dager observerer de en theransk vedette som lander bak en hill. Daroth drar for å undersøke. Han ser rundt 14 orker kledt som legion of Damnation, en theransk vedette, 30 theranske soldater og rundt 50 orker i lenker. Han bestemmer seg for raskt å ta knekken på vaktposten som står oppe på hillen. Vaktposten slår alarm før han dør og Daroth blir forfulgt av en gruppe theranske soldater. Resten av gruppen setter full fart mot hillen for å komme Daroth til unnsetning. Plutselig ser de den theranske vedetten lette fra bakken og den begynner å skyte på dem med ildkanoner og mannskapet skyter på dem med crossbows. Daroth gjør seg om til flaggermus og flyr opp på dekket mens resten av gruppen stormer opp hillen for å møte de som er igjen der. Daroth bruker Foul Vapors og gir mannskapet om bord på luftskipet et rent helvete. På egenhånd dreper han dem alle og han kommer seg såvidt unna idet skipet styrter mot bakken. I mellomtiden har resten av gruppen angrepet de som var igjen på bakken. Det blir en hard kamp, men HoH står tilslutt igjen alene på slagmarken. Kornat Hardblade og Zarass Icethought er blant de fastlenkede orkene. De takker HoH og forteller dem at det ikke var Legion of Damnation, men theranske orker i forkledning sendt for å samle slaver. Til hvor vet hun ikke, men HoH kom i siste liten. Hun forteller også at løytnanten til Krathis Gron som var med dem som observatør, forrådte dem kort tid etter at de splittet seg opp for å dekke mer terreng. Han var en questor av Dis. Vel tilbake i Throal blir HoH rikelig belønnet av Terath.

The Rite of Sucession - Part VII: The Dragon's College

Den siste dragen HoH skal besøke i denne omgang er Aban. Hun sender dem til The Dragon's College, et sted alle gruppene må innom. Det eneste de trenger å gjøre er å komme ut igjen.

HoH blir transportert med luftskip til Mist Swamps og de får en gjenstand av Arath slik at de finner fram til Aban's lair. Aban sender dem gjennom en gateway til The Dragon's college. Inne i bygningen finner HoH flere bilder av alle dragene de har møtt og hørt om. De ser også et bilde av en drage de ikke har sett før, den utstøtte som heter Deneraistas. De treffer på Charcoalgrin's utvalgte, som var fanget inne i et rom. Idet de slåss mot en gruppe gargoyler for å komme seg ut angriper Charcoalgrin's utvalgte og HoH må drepe dem. Vel ute finner de ut at bygningen ligger på toppen av Stormpeak, der den store horror skyen tidligere holdt til. De reiser raskt tilbake til Throal og forteller Icewing alt de har gjort i dragenes tjeneste. Han er godt fornøyd og mener han har en god sjanse til å bli dragenes nye loremaster.

The Rite of Succession - Part VI: The HuntAgenter fra Deneraistas har angrepet lairen til Usun mens han var svekket av gift. Det blir HoH sin oppgave å jakte ned og drepe adeptene før de får levert minnekrystaller som tyvene har stjålet.

Like etter å ha blitt gjenforent av Alanna Morningsun (spilles av Ola), bli HoH bedt om å reise til Liaj jungle for å møte Usun. Etter noen dager får de adgang til lairen hans. Usun forteller dem at han ble sterkt svekket da han drepte en drage som hadde gift som blod. I sin svekkede tilstand kom en gruppe adepts seg inn i lairen hans og stjal viktige minnekrystaller. Gruppen var sendt av deneraistas klanen og soldater og luftskip fra Iopos-kontrollerte Jerris, står utenfor Liaj jungle og venter på krystallene. Usun ber HoH om å ta opp jakten på adeptene, drepe dem og ta minnekrystallene tilbake. HoH gjør som beordret og Usun er meget fornøyd med innsatsen.

The Rite of Sucession - Part V: City of DeathDragen Charcoalgrin sender House of Heroes til den vandøde byen Vivane for å hente en Astral Sextant.

HoH blir bedt om å oppsøke Charcoalgrin på sitt neste oppdrag. Charcoalgrin forteller dem om Parlainth og hvordan hun hjalp til med å sende byen inn i Astral Space for å unnslippe scourgen. Da Parlainth kom tilbake begynte hun å lete gjennom ruinene etter gjenstander og en forklaring på hva som gikk galt. Twiceborn og hennes horder med vandøde har i lang tid hindret Charcoalgrin i å nå en del av byen, men nå som Twiceborn har flyttet til Vivane, er det fritt fram. Charcoalgrin har bygget opp en liten hær som snart var klare til å slå til mot Twiceborn. Charcoalgrin tror at det var derfor Twiceborn flyttet. I rommene der twiceborn holdt til fant Charcoalgrins unforgiveables en boks som ble brukt til å oppbevare en astral sextant. Denne sextanten ble brukt på små steinplattformer som kunne navigere i Astral Space. Charcoalgrin tror at Twiceborn har tatt med seg en slik Sextant til Vivane. Charcoalgrin vil at HoH skal hente denne sextanten slik at hun kan forsøke å spore opp en av disse astralbåtene i Astral Space.

Vivane

HoH ankommer Vivane og oppdager at dette ikke er et trygt sted. De har et par trefninger med cadaver menn som har fillete theranske uniformer. De ser også at cadaver menn i theranske uniformer sloss mot vanlige cadaver menn, men at de første blir konvertert på en mystisk måte over til den ander siden. De treffer en gammel kjenning fra sist de møtte Twiceborns horder, Lord Gaerme. Han forteller dem at de får lov til å gå fritt i Vivane og at han skal ordne med en audiens med dronning Twiceborn. Han forteller dem også at theraner-cadaver mennene er cadaver menn som tilhører Admiral Hartmallen. Admiralen holder til i en kila inne i en horror sky midt i Vivane. Hartmallen er ett med skyen og veldig farlig. I kontakt med Brotherhood of the Night, lærer HoH at Twiceborn og hennes undersåtter styres av en spesiell horror gruppe som kaller seg Gharmeks. De er feige horrorer som gir sine cadaver menn utvidet hukommelse. Det er derfor Twiceborn og de andre er intelligente. De drar til Twiceborn og hun forteller at de konverterer Hartmallen sine cadaver menn hver dag, men hun er redd for at Hartmallen vil slippe løs skyens destruktive kraft på dem når han går tom. I bytte mot Astral Sextanten vil hun at HoH skal drepe Hartmallen. HoH vurderer det til å være for farlig å gå inn i horror skyen og setter derfor i verk en dristig plan for å stjele sextanten. Morellion og Daroth oppholder Twiceborn mens Draskaal sniker seg inn bak tronen og inn i rommet der alle skattene er lagret. Draskaal kommer over et merkelig vesen, en gharmek horror, som han dreper. Idet han gjør det slås det alarm og Daroth og Morellon løper for livet ut og kaster seg på hestene. De rir i full fart ut av byen, forfulgt av kavaleri på beinhester. Draskaal klarer tilslutt å finne astral sextanten og snike seg ut av huset og byen. Han møter de andre to en stund etterpå. Forfulgt av kavaleriet rir de i full fart vekk fra Vivane. De klarer å lure forfølgerne og bruker en Gateway tilbake til Haven. Etter å ha levert sextanten til Charcoalgrin setter de kursen mot Throal.

Unwanted Guest

Etter å ha latt ambassadøren fra Vivane bli i Haven, har Torgak blitt truet på livet. House of Heroes settes inn for å stanse gruppen som planlegger å drepe ham.

Torgak er i vanskeligheter. Han har latt ambassadøren fra Vivane bli i Haven og ikke drept cadaver mannen slik de andre byene har gjort. Ryktene på gata er nå at Torgak er horror korruptert eller snart vil bli det og at Haven er i fare. En ukjent gruppe planlegger til og med å drepe Torgak for å redde byen.

Torgak tar kontakt med House of Heroes kort tid etter at de ankommer Haven for å slappe av (selv om de vet at de aldri får tid til å slappe av i Haven). Torgak ber dem infiltrere denne gruppen og stanse dem. HoH begynner oppgaven med friskt mot. De utbryter høylydt sin misnøye med Torgak og at det kanskje må drastiske metoder til. De får snart kontakt med et par stykker som sier at de allerede har planer om å gjøre noe med saken. Etter litt snoking finner de ut at gruppen kaller seg Flame of Purity, ledes av en horror stalker og har sju kjernemedlemmer i 8. circle. HoH klarer til slutt å overbevise dem om at de også vil ta knekken på Torgak. Purity of Flame setter dem til å angripe vaktene ved Torgak's hus for å skape en avlednngsmanøver mens de går mot ambassadøren. HoH avtaler med Torgak å sette igang et skuespill slik at det ser og høres ut som om HoH angriper.

Planen iverksettes og etter å ha "angrepet" Torgak setter HoH avgårde til ambassadørens hus for å stanse Purity of Flame. De finner vaktene liggende bevisstløse utenfor huset til ambassadøren. De rekker akkurat å høre at ambassadøren blir avlivet før de går til aksjon. Fienden er dobbelt så mange som HoH og de blir etter en stund skutt ned av piler med sovegift. Draskaal kommer seg unna og treffer på forsterkninger med Torgak i spissen. Når Torgak og Draskaal kommer tilbake er Flame of Purity borte og hjelmen til Daroth og sverdene til Morellon er stjålet. HoH og Torgak setter umiddelbart igang forfølgelsen og sporer dem til et tilholdssted i The Smalls i Parlainth. Torgak insisterer på fler folk og de venter til daggry til resten av byvakten kommer. De omringer huset og tvinger Flame of Purity til å forhandle. Torgak gjennomfører en artisan test for å bevise at han ikke er horror korruptert. Flame of Purity begynner da å krangle seg imellom. HoH får til en avtale med dem om at de leverer tilbake gjenstandene de har stjålet og at Flame of Purity aldri kommer tilbake til Haven mer. Flame of Purity går med på det, men sier i en siste kommentar at hvis Vivane sender en ny ambassadør og Torgak blir horror korruptert, får de klare seg selv.

The Rite of Sucession - Part IV: Winds of the Aras sea

HoH får i oppdrag av dragen Wavedancer å finne et krystallegg som tilhørte dragen Foamtooth. Krystallegget befinner seg på en øy et stykke ute i Aras sea, der Foamtooth hadde lairen sin før scourgen.

Arath gir HoH beskjed via en spirit messenger at de må møte i Trosk. HoH reiser ut av badlands og ned Iontos river. Der finner de en forlatt elvebåt som de bruker på turen. De klarer å kollidere elvebåten når de skal legge til dokk og den synker. I Trosk får HoH beskjed om at den neste dragen de skal besøke er Wavedancer, som holder til utenfor Urupa. De reiser dit med luftskip. Wavedancer forteller dem om hvordan han traff foamtooth før scourgen. Han forteller også om krystallegget som hun hadde. Foamtooth brukte krystallegget til å fange sine døde fiender slik at hun kunne snakke med dem og sloss mot dem igjen. Wavedancer har ikke sett Foamtooth etter scourgen og vil at HoH skal finne krystallegget på en øy som heter Isle of Mist. Dette er en øy som er konstant innhyllet i tåke. Wavedancer vet ikke nøyaktig hvor denne øya er.
Etter å ha forhørt seg litt og utført et oppdrag for en Cathay kaptein, får de bli med til øya. Det er skjær i området, så HoH må kjøpe en robåt som de bruker. Robåten går på et skjær idet de ankommer øya. Når de kommer bak tåken som innhyller øya, kan de se en borg med theranske flagg. Det er en vulkan midt på øya der theranerne miner true fire fra luftskip. De bestemmer seg for å unngå borgen og landsbyen og fortsetter innover. I den andre enden av øya finner de enda en landsby. Dette er folk som motsetter seg den theranske okkupasjonen som startet etter scourgen. HoH finner det svært mistenksomt at de har holdt ut mot flere angrep fra Theranerne. I tillegg detekterer Daroth en horror i landsbyen. Landsbyboerne forteller dem at det ligger noen huler ikke langt unna. De forteller også at theranerne årlig får forsyninger og nytt mannskap fra et digert luftskip, men at et slikt luftskip ikke har kommet dette året. HoH drar dit og finner ut at en av hulene har et true pattern og har kanskje en gang i tiden var lair til en drage. Hulen er forlatt og de finner ingenting.
Etter det bestemmer de seg for å ta knekken på horroren i landsbyen som de antar er landsbylederen. De sniker seg inn om natten og dreper ham. Idet de gjennomsøker huset hans, begynner soldater fra landsbyen å kaste fakler på huset. HoH er nødt til å storme ut og gå i kamp. Kampen blir hard og når det ser ut som om de får overtaket, kommer en despairthought horror opp av bakken. De døde blir animert og det ser stygt ut et øyeblikk. Daroth står igjen alene og vinner kampen. Etter å ha gjennomsøkt alle husene i landsbyen konkluderer HoH med at krystallegget ikke er her og at det sannsynligvis er i theranernes borg.

I ly av natten sniker Draskaal seg inn i borgen og Daroth følger etter i flaggermusform. De finner kommandantens soverom, men kommer seg ikke inn fordi det er brukt kraftig magi på låsen. I stedet åpner de en rift gjennom astral space og går inn fra et av rommene ved siden. De finner en luke under en kiste i rommet. Det er ikke mulig å åpne luken uten å flytte kisten først. De går derfor løs på den sovende kommandanten. Selv om kommandanten er ubevæpnet og uten rustning klarer han å holde stand. Etter en stund kommer vaktene stormende inn. Draskall blir slått ut, og theranerne benytter anledningen til å ta med seg kommandanten og evakuere rommet. Daroth setter felle på døren og gjør flere defansive ordninger før de beveger seg ned luken. Der nede finner de endelig krystallegget, men de blir trukket inn i det og befinner seg plutselig i en tåkelagt skog.
I mellomtiden begynner Morellion å bli bekymret. Han kan se at theranerne er våkne og at de har begynt å sende folk på leting i landsbyen. Han sniker seg inn i borgen og kommer seg veldig langt helt til han møter på en theransk magiker som kaster en soveformel på ham. Morellion blir avhørt og tvunget til å fortelle ting. Daroth og Draskaal begynner å bevege seg gjennom skogen inne i krystallen. De treffer en ridder og en magiker. De kan fortelle at den eneste måten å komme seg ut av egget på er å drepe den onde dragen Foamtooth som er inne i egget. De bestemmer seg i stedet for å benytte seg av den diplomatiske løsningen. Foamtooth er sterkt skadet og forteller at hun trakk den inn i egget fordi de ikke var theranere. Etter scourgen fanget Foamtooth en horror inne i krystallen. Horroren begynte å utøve kreftene sine på henne og hun var tvunget til å gå inn og drepe den igjen. Hun ble svekket etter dette og la seg til å sove inne i krystallen. Mens hun sov, fant theranerne lairen hennes og tok med seg krystallegget tilbake til borgen. De trakk energi fra krystallen og henne for å skaffe seg unaturlig langt liv og unaturlige krefter. Da Foamtooth våknet hadde de trukket så mye krefter fra henne at hun ikke lenger klarte å komme seg ut av krystallegget. Nå ønsker hun å bruke sine siste krefter på å frigjøre Draskaal og Daroth slik at de kan ta med krystallegget til Wavedancer. Draskaal og Daroth kommer seg ut, tar med seg egget og befrir Morellion uten å drepe en eneste theraner. De bruker en gateway-formel for å komme seg tilbake til Urupa.

The Rite of Sucession - Part III: Strife in the BadlandsEn hær har I all hemmelighet samlet seg I Badlands under kommando av Cult of The Great Hunter. Om noen år vil denne hæren være sterk nok til å true Dragon Mountains. Dragen Moutainshadow ber HoH om å lede soldater fra Dragon mountains i et felttog for å knuse denne trusselen en gang for alle.

HoH reiser til Dragon mountains. De passerer flere landsbyer og et fort på veien inn. Mountainshadow forteller dem at en kult samler en hær i badlands. Målet deres er å angripe Dragon mountains. Moutainshadow frykter at de har et våpen er svært effektivt mot drager. Han nøler derfor med å sette inn drager for å utrydde hæren. I stedet vil han at HoH leder en hær inn i Badlands for å ta over et fort, holde fortet og til slutt finne og utslette kulten. Soldatene er fra landsbyene i dragon mountains. De er godt trente, har høy moral og er godt utstyrte.

I skjul reiser de til fortet som holdes av leiesoldater. Under kommando av Draskaal, rir bueskyttere til hest fram for å lure ut fienden. Planen lykkes og de trekker ut alt kavaleri og noe av infanteriet. Det tunge infanteriet, under kommando av Morellion, og bueskytterne, under kommando av Daroth, slår til og overrasker dem fullstendig. Etter en kort kamp overgir de seg og fortet er tatt.

De neste dagene går med til forberedelser. HoH åpner en gateway til Throal og bruker den til å skaffe ildkanoner.

Resten av fiendestyrken kommer en uke senere. De har flere enheter med kavaleri og mye infanteri. De har også to luftskip med sky raidere. Kampen blir hard, men forsvarerne får etterhvert overtaket. To drager, Flamedancer og Smokeweaver, kommer flyvende inn og knuser angriperne. Det som er igjen av fiendestyrken trekker seg tilbake.

HoH forlater fortet og gir kommandoen til styrken fra Dragon moutains. De følger sporene til et fjell med en huleinngang. Det som er igjen av hæren har slått leir utenfor. HoH bløffer seg inn med å si at de er leiesoldater. Hulen er delt opp i flere nivå der HoH må helt til bunnen. De må sloss mot flere horror constructs og finner bl.a en crossbow laget av bein. Før de går ned til siste nivå, blir de angrepet av kultmedlemmer. På nederste nivå må de sloss mot en wormskull horrorl. Der finner de også en mystisk bok.
HoH beveger seg ut og vekk fra området.

Hearts of DarknessChardis Morningfall, leder for engineerene i Jerris har sendt noen engineers for å assistere en ekspedisjon sendt av Gellad Deneraistas for å undersøke asken i Poison Forest. Når engineerene ikke lar høre fra seg frykter Chardis det verste og ber House of Heroes om hjelp.

HoH reiser til Throal der de møter Hurin Durimar, Marshal of The Jerris Falcons. Han forteller dem at sjefs-engineeren i Jerris trenger hjelp. HoH reiser til Jerris og treffer Chardis Morningfall i et hemmelig rom i kloakken. Han forteller dem at Deneraistas klanen endelig har bestemt seg for å hjelpe Jerris med å bli kvitt asken som blåser inn. Gellad Denaraistas, nevøen til Uhl Deneraistas og det egentlige overhodet i byen har sendt en ekspedisjon til en kaer i Poison Forest for å undersøke asken. Han fikk med seg noen frivillige engineers fra Engineer's Guild. Det har gått flere dager siden Chardis hørte noe fra dem sist.
HoH starter reisen og treffer Orin Draneth, en obsidiman purifier som har lyktes i å helberede en liten del av poison forest. Han gir dem salver som hjelper mot skogens råtnende sykdom.
HoH reiser gjennom skogen og finner kaeren. Utenfor ligger luftskipet Sky drake som ekspedisjonen brukte. Skipet er halvveis oppråtnet og HoH må sloss mot cadaver menn som er dekt med aske. De går inn i kaeren der flere aske zombier venter. De kommer til et rom der likene av de mishandlede engineerene ligger sammen med de andre ekspedisjonsmedlemmene. De finner en logg som forteller dem at de tvang engineerene til å svelge destillert aske. Svelging av denne asken førte til krampetrekninger og død hos offeret. De hadde funnet ut at asken hadde en liten korrupsjonsdel. Det siste innslaget i loggen er at de skal forsøke den korrupterte delen av asken på den siste engineeren. Den siste engineeren er ikke å finne og HoH angripes kort tid etter av en mørk skikkelse med en diger askesky rundt seg. HoH får problemer grunnet horrorens paralyserende aske, men de klarer det uten at noen dør.
De tar med seg loggen ut av Poison Forest og forteller Chardis hva som har hendt med engineerene. Chardis blir mektig forbannet og bestemmer seg for å gå og drepe Gellad Denaraistas. Han får ikke støtte fra motstandsbevegelsen. De mener at de ikke er sterke nok, men HoH blir mer. Chardis stiller seg på torvet og roper ut beskyldningene mot Gellad. Han leser utdrag fra loggen og Gellad kommer ut sammen med vakter, firescale troll og firescale kommandanten T'koth Skullcleaver. Gellad angriper Chardis og en kamp Jerris sent vil glemme starter på torvet. Gellad og Skullcleaver blir drept sammen med en mengde vakter og firescale troll. Forsterkninger fra byvakten strømmer inn og en gruppe fra motstandsbevegelsen kaster seg inn i kampen for å gi HoH muligheten til å komme seg unna.
HoH returnerer etter dette tilbake til Blood Wood of fullfører Blood of The Young.

The Rite of Succession - Part II: Blood of the Young

House of Heroes får I oppdrag av dragen Alamaise å redde noen barn fra ritualet som gjør dem om til blodalver. Det er ren kidnapping, men hvis noe ikke blir gjort vil disse barna lide samme skjebne som foreldrene: Et liv i konstant smerte.

Vel ute av hulene under Throal møter de Arath igjen. Han forteller at deres neste audiens er med Alamaise også kalt Elfbane. Arath følger dem til Blood Wood og forteller dem veien til Alamaises lair. HoH må sloss mot blodalv patruljer og uintelligente drakes før de endelig står foran Alamaise. Han forteller dem om hvordan han kom til skogen, plantet frøene som skulle vokse til å bli det store eiketreet i skogens hjerte, og at han vevde trådene til Wyrmwood. Han forteller også at han gjorde seg om til alveform og ble far til de første alvene i skogen. Alvene ble dragenes tjenere og styrte det mektige riket deres. Alamaise forteller også om det blodige opprøret i dragenes tidsalder som hans barn satte igang og drapet på All-Wings. Å ha barn med andre name-givers ble etter dette forbudt for dragene. Alamaise forteller også den tragiske historien om hvordan Wyrmwood ble til Blood Wood under scourgen. Da alvene ikke hadde noen annen mulighet enn å krysse sitt pattern med en plantespirit for å leve i evig smerte. Alvebarn fødes fremdeles som vanlige alver, men de blir tvunget gjennom dette ritualet i barndommen. Et slikt rituale skal snart finne sted. Denne gangen i en landsby, Noirn, som ikke ligger langt unna Alamaises lair. HoH får i oppdrag å redde barna og ta dem med til Shosara. De blir tatt bort fra foreldrene sine, men slipper å leve et liv i smerte. Ritualet overvåkes av den krigerske Talshara ranellens beste krigere og magikere, så det blir ingen lett oppgave. HoH må vente noen dager på at ritualet skal begynne. De setter igjen Daroth som "gissel" hos Alamaise, reiser tilbake til Throal og gjennomfører Hearts of Darkness (se over).

De kommer tilbake og legger en plan for å redde barna. Daroth gjør deg om til flaggermus og lokaliserer hytten barna er samlet i. De flyr raskt inn i landsbyen og dreper vaktene utenfor hytten. Mens forsterkninger strømmer til plasserer de barna på Alannas flyvende teppe. Under et regn av piler trekker de seg ut og setter kursen mot Shosara. Blodalvene samler en gruppe adepter og vakter og følger etter. HoH får et lite forsprang, men innhentes sakte men sikkert av forfølgerne. De bestemmer seg for å stoppe og sloss og en voldsom kamp følger. De kommer helskinnet fra det og leverer barna hos alver fra Shosara ved grensen.

The Rite of Succession - Part I: Root Protector's DomainVasdenjas er død. Den legendariske dragen var Loremaster blant dragene og de må velge en ny. Dette skjer gjennom overtakelsesritualet - The Rite of Succession der hver drage som ønsker å delta må sende en gruppe adepter i sitt sted.
Icewing velger House of Heroes.


Icewing sender bud på HoH og forteller dem at han ønsker å ta del i overtakelses-ritualet etter Vasdenjas. Da Vasdenjas ble drept i slaget ved Sky Point var dragene uten en loremaster. I følge tradisjonen må en loremaster velges etter overtakelses-ritualet. Det fungerer slik at hver drage velger ut en gruppe som skal reise rundt og påta seg oppdrag fra andre great dragons. Når oppdragene er fulført skal dragen som vil bli loremaster fremføre en fortelling om det gruppen har gjort. Icewing velger House of Heroes som sine utvalgte. De får med seg et halssmykke hver som de skal vise fram til de dragene de skal besøke slik at de ikke blir angrepet. De får med seg nethermanceren Arath som skal vise vei til de forskjellige dragenes lair. Arath kan ikke gå inn i leiren til dragene og har heller ikke lov til å assistere i det påfølgende oppdraget. Icewing vet ikke hvilke andre drager som også tar del i ritualet, men de dragene som gjør det vil sannsynligvis gi HoH vanskelige oppdrag. De great dragons HoH skal oppsøke er Mountainshadow, Alamaise, Earthroot, Aban, Usun, Charcoalgrin og Wavedancer. Arath bestemmer hvilken rekkefølge dragene skal besøkes.

Root protector's domain

Earthroot, også kalt Root Protector, er den dragen som har tilholdssted nærmest Icewing. Han holder til i hulesystemene under Throal. Det er ham som besøkes først. De guides gjennom de mange undergrunns-strømmene av en blek T'skrang. På veien treffer de på en dverge barge som åpner ild. Flåten knuses og guiden blir drept. HoH dreper det lille mannskapet på båten og følger lyden av ildkanoner lenger inn. En gruppe dverger støttet av ildkanoner angriper en landsby på en liten øy i en underjordisk dam. De får vite at de kommer fra House Ueraven og er etter true water som landsbyen har. HoH flyr over til landsbyen og avtaler med lahalaen at de skal hjelpe til mot angriperne. De gjør en utmerket innsats og får Loyang, en blek T'skrang, som guide. Loyang leder dem dypere ned i hulesystemet og de ankommer Earthroots lair i en stor innsjø, Shuss Halima. De ser at Loyang, guiden deres, egentlig er en vannbasert drake. Earthroot forteller at nylig flyttet en stamme albino troll inn i hulesystemet. De har angrepet T'skrang landsbyer og Earthroot vil at HoH skal få dem vekk. HoH finner tilholdsstedet til trollene og velger å få dem vekk ved å drepe dem alle. Lederen deres, Akibeel, er en Hydra så HoH får med seg en del skatter i tillegg til et oppdrag vel utført.

Death In Urupa

Det er en seriemorder løs i Urupa under kallenavnet den røde djevelen.


Talog har innredet et varehus for pantarfolket. Mens HoH gjør seg komfortable drar Talog for å snakke med Cathay ambassadøren og Fellidra Jer, Urupas overhode. Han kommer ikke tilbake og HoH får vite at han er drept. Vitner så at en skikkelse ikledt røde klær og med rød maske gjorde udåden og ryktet sprer seg om at den røde djevelen er på ferde igjen. Fellidra Jer kontakter HoH og forteller at hun ønsker å leie dem for å bli kvitt den røde djevelen. For noen år siden herjet han i området og drepte 50-60 stykker før han plutselig forsvant. Nå er han tilbake igjen og Fellidra frykter en ny herjing. HoH undersøker saken. Selv om de har lite å gå på finner de snart ut at det er Hand of Corruption som står bak. De undersøker en hytte i skogen der morderen skal ha tilholdssted. De finner ikke noe, bortsett fra feller. I mellomtiden blir pantarfolket angerepet av personer med røde klær og masker. HoH kommer tilbake og finner flere av pantarfolket døde eller såret. De brukte en sterk gift på våpnene sine. To av de rødkledte ligger igjen og en av dem identifiseres som assistenten til Zenir Xang. HoH oppsøker vaktkommandanten for T'skrang sektoren, Zenir Xang, og han avslører seg som den originale røde djevelen og at det er han som er overhode for Hand of Corruption i byen. Kort tid etter ligger han død på gulvet sammen med de andre medlemmene. Da HoH går tilbake til varehuset kan de se at pantarfolket går ombord i skipet Ogoshin.

The Secrets of Servos

Utforskeren og eventyreren Talog ønsker at HoH eskorterer ham inn i servos jungelen. Der håper han å finne en sjelden panterart.


Dvergen Talog leier HoH til å bli med på en ekspedisjon til Servosjungelen. Han ønsker å undersøke en sjelden panterart som er sett i området. HoH reiser sammen med Talog til en landsby i jungelen der de blir frastjålet kartet. Tyven er en windling som er gal etter honning. De får skyss av en K'Tenshin båt ned elva og snart er de ved Griffin Falls. Letingen etter panterne begynner, men de finner ikke annet enn små statuer. Talog forteller at statuene stammer fra en gammel legende om panterfolket. De skal visstnok ha vært en humanoid rase med panterhoder og pels. De dyrene som Talog er på utkikk etter regnes som å være det siste som er igjen av panterfolket. HoH undersøker også flere steder i jungelen der panterne er observert. Ett sted er de heldige og tar en av dem i live som de putter i et bur. Talog bestemmer seg for å sjekke ut ett sted til før de drar hjem. Der treffer de pantharfolket. Et folk som, etter legenden, har pels, klør og panterhoder, men går på to ben. HoH får vite at de har vært her under scourgen, men at de opprinnelig kommer fra Cathay for å kjempe mot theranerne. Talog forteller at han er en utsending fra Cathay dragen Dvilgaynon som mener at pantarfolkets tid i Barsaive er over og at de kan vende hjem. Talog skal eskortere dem en siste bit ned til Urupa der et skip kommer fra Cathay for å hente dem. Så går alarmen. En hær med jungel T'skrang kledt i rustninger og med spyd venter utenfor. De har fulgt etter HoH for å sjekke hva en evetyrgruppe av deres kaliber gjør i jungelen. Nå ønsker de å plyndre panterfolket for det de måtte ha av verdigjenstander. De ledes av Lahyn Carinci, en T'skrang av Carinci-niallen. Carinci niallen ble formet like etter den første krigen mot thera. Thera hadde flere tropper stasjonert ved House K'Tenshin og de fikk lov til å bli. De dannet en egen niall innen House K'Tenshin og har vært til stor hjelp for arapagoien. Da K'tenshin brøt alliansen med Thera under angrepet på Behemothen, fikk medlemmmene av Carinci-niallen valget mellom å støtte moderlandet Thera og forlate arapagoien eller bryte alle bånd med Thera og fortsette i House K'tenshin. Layhyn Carinci med store deler av Carinci-niallen sammen med deler av Abanos niallen valgte det første. I lang tid hadde de trent opp jungel T'skranger til å bli lojale og disiplinerte krigere. Dette hadde skjedd i skjul og i en hemmelig festning dypt inne i jungelen. De er klare for å gå til krig mot House K'tenshin for å få dem til å betale for å ha brutt alliansen med Thera. Det er en liten del av denne hæren Lahyn har tatt med seg hit. Men Lahyn Carinci har undervurdert både pantharfolket og House of Heroes. Snart ligger han døende på bakken og hæren hans flykter mellom trærne. Etter slaget leder HoH pentarfolket til en elvebåt som tar dem med til Urupa.

Mahatsch

Byen Mahatsch er i store vansker og de trenger en gruppe adepter til å hjelpe seg.


En obsidimann kontakter HoH i Throal. Borgemesteren i Mahatsch ønsker deres hjelp. På turen til byen er de vitne til et orkeoverfall. Når HoH kommer inn i byen får de vite at en scorcher-hær truer med å angripe. Men det er ikke dette HoH er tilkalt for å gjøre. Byen har hatt noen mystiske hendelser i den siste tiden. Gale folk har løpt rundt i gatene, skadedyrproblemer, vandøde på gravgården, lik i kloakken o.s.v. Etter å ha rensket den lokale gravgården for vandøde finner de et lite laboratorium med en påbegynt nethermancer-formel av høy circle. En sølvgruve i nærheten angripes av orkene og HoH kommer for sent til å hjelpe dem. De oppdager imidlertid en dør som fører fra minen og til kloakken. Mens de grubler på hva som egentlig foregår kommer T'somo ridende inn i byen. Han blir raskt oppdatert på situasjonen og de starter utrenskingen av kloakken. Der nede holder t'skrang smuglere og et tyvelaug til. De to gruppene er i krig med hverandre og tyvene tilbyr HoH penger for å jage vekk den andre. HoH overtaler smuglerne til å flytte seg til et annet sted. Dette gjør de, men når HoH besøker tyvelauget senere er de sporløst forsvunnet. HoH finner også en gang som leder til en øy ute på elva. Vaktene der er meget aggressive, men det lykkes HoH å få informasjon utav dem (etter at Daroth har vekket lederen fra døden som kadavermann). Sporet leder til hobby-astronomen Borid, som viser seg å være en nethermancer. Han sier først at han er av 1. circle. Orkene stormer byen samme dag. En gruppe gale byfolk klarer å få opp porten. HoH forsvarer byen godt, men det ser ut til at orkene kommer til å vinne. Akkurat da hører de en høy lyd og et skarpt lys som kommer fra Borid's tårn. Nethermanceren har stilt seg på toppen av tårnet og sender en formel som knuser mesteparten av orkene. De som er igjen trekker seg tilbake og byen er reddet. Etterpå besøker HoH Borid og han tilstår at han er en nehermancer av høy circle og at det var han som sto bak mesteparten av de mystiske hendelsene. Saken er løst, men Borid er byens helt akkurat nå, så noen straff er utenkelig.

A New Beginning

Et handelshus har gamblet sine siste mynter på å åpne en uåpnet kaer i det gamle Landis. De kommer ikke tilbake og HoH blir sendt inn for å finne ut hva som har skjedd.


Handelshuset Maca er på konkursens rand og har gamblet alt på å finne skatter i en uåpnet kaer i gamle Landis. Luftskipet har ikke kommet tilbake og de frykter at en horror har drept dem. HoH får i oppdrag å finne ut hva som har skjedd og få luftskipet tilbake slik at de kanskje slipper konkurs. House of Heroes reiser til den kaeren og finner en påbegynt landsby der. Innbyggerne sier at de nettopp har kommet ut av kaeren og tror at det samme gjelder for andre kaerer. House of Heroes er de første utenforstående som kommer innom. HoH forteller dem situasjonen og at de er litt sent ute med å komme ut for scourgen har vært over for lenge siden. HoH får samme kveld merkelige syn. De ser blod på veggene og hører utydelig hvisking. Daroth bruker Sense Horror og får bekreftet at det er en horror i nærheten. De går inn i den forlatte kaeren, men finner i første omgang ikke noe spor etter luftskipet eller mannskapet. På vei ut igjen ser de at en gruppe soldater fra landsbyen har tatt noen orker til fange og stjålet noen sauer. De mener at den gamle krigen mellom Cara Fahd og Landis gjelder enda. HoH ber flere innbyggere ta en arisan test for å finne ut om de er horror merket. Alle ligger i gråsonen. Når gruppen selv tar artisan test finner de ut at hele gruppen har blitt merket. Neste dag kommer en stor orkehær for å ta tilbake de stjålne sauene. Bare godt diplomat arbeid fra HoH hindrer landsbyen i å bli ødelagt. HoH undersøker en kaer i nærheten, men finner ingenting. Deretter drar de på ny inn i kaeren ved landsbyen. Denne gang finner de luftskipmannskapet drept. De konfronterer borgemesteren med dette og han forteller at da de åpnet kaeren trodde innbyggene at de var horrorer. Alle ble drept og luftskipet ble brukt som materiale i landsbyen. Etter mye tankearbeid, undersøkelser og hyppig bruk av Sense Horror kommer HoH til slutt fram til konklusjonen at alle innbyggerne er horror constructs. De reiser så til orkene og forteller dette. De stiller villig opp og sender hæren mot landsbyen på nytt. Mens orkene bryter seg gjennom forsvarsverkene kan HoH se to svarte, flyvende beist kravle opp av brønnen. Etter å ha avlivet dem går de ned i brønnen der horroren venter. Det er et stort øye som flyter på en søyle av vann. Det blir en tøff kamp, men horroren blir til slutt tatt av dage samtidig som orkene knuser den siste motstanden i landsbyen. Over halvparten av orkene er døde og det samme er alle forsvarerne. Flere av landsbyboerne har fått klør og tentakler stikkende ut av munnen. Etter å ha feiret seieren reiser HoH til Throal.

Into the Breach

Earthdawn GM screen Adventure av Gary McBride som fulgte med den nye skjermen. HoH besøker broren til Morellion og bestemmer seg for å hjelpe landsbyen med å ta knekken på en gruppe banditter


HoH kommer til Wester's Crossing, en liten handelspost et stykke unna Throal. De tar inn på vertshuset Dire Beagle. En handelsmann, Able Keller, forteller at han tror en annen handelsreisende er en theransk spion. HoH sier de skal ta en titt på saken. Etter et møte med Morellions bror følger de etter den mistenkte. De tar ham igjen og finner en steintavle på ham. Han nekter for å ha sett den før og virker ellers passe harmløs så HoH lar han gå. Etter dette bestemmer HoH seg for å spore opp bandittene. De undersøker området og kommer til slutt fram til en forlatt Kaer i en Canyon. Her har bandittene satt opp et ambush og HoH bombarderes av piler. De trekker seg inn i kaeren og bandittene lemper tønner med olje og setter fyr på dem for å røyke dem ut. HoH klarer å få inngangen til å rase sammen og befinner seg innestengt, men i live. En banditt faller ned hos dem når inngangen raser sammen og sier at han vil fortelle hvor bandittleiren er hvis de lar ham leve. De befinner seg i Kaer Andellus. En kaer som ble tapt under scourgen og som nå er plyndret. Etter en stund kommer de til tronrommet og klarer å komme seg ut via en bakvei der. Etter å ha drept horroren som holdt til bak tronen går de ut av kaeren. Nå er hevnens time kommet og HoH sniker seg innpå bandittenes leir. De dreper en gruppe banditter og tar klærne deres for å kunne gå ubemerket inn. Planen virker og de tar bandittene på senga. Minutter senere er alle døde og de som kom seg unna blir forfulgt og drept. HoH returnerer til Wester's Crossing der de møter på Donachia Emalhas, en menneske-archer fra slettelandet mellom Kratas og Mist Swamps (spilt av Ruth-Tove). Sammen drar de tilbake til Throal.

Something is rotten in Haven

Det rapporteres om store mengder Undeads i Parlainth. Ryktene sier at de samler seg til en gigantisk hær for å angripe Haven


HoH returnerer til Haven for å hvile etter korstoget mot horrorne. De treffer Haelos Aerdane, et medlem av Eye of Throal som ber dem om å undersøke rapporter om undeads i Parlainth. De går inn i The Smalls og kan se flere spor etter mengder av undeads. Så angripes de av en større bande som etter en stund f¨år forsterkninger. En gruppe cadaver men ridende på skjeletthester kommer ridende og får de angripende vandøde til å stanse. Lederen deres presenterer seg som en tjener av dronning Twiceborn. Han ber dem om å forlate Parlainth eller dø. Så rir han vekk. Når HoH kommer til Haven er det panikktilstander. Store mengder undeads har blitt sett på vei mot Haven og Torgak er i gang med å samle forsvaret. Like før mørket faller holder Torgak en tale om at han ikke vil flykte og at Torgak's irregulars vil vinne kampen. De vandøde kommer. Det er flere hundre av dem. De sebder fram to cadavermen med et gammelt hvitt flagg. Bak dem kommer en vandød T'skrang kledt i sort - Twiceborn. Hun taler til forsvarerne med en hul og feminin stemme.
Siden byen deres ble grunnlagt har våre riker hatt en felles grense. Vi har aldri vært venner, men heller ikke fiender. I natt forlater jeg og mitt folk Parlainth for alltid. Vi begynner reisen mot et annet hjem. Vi vil møtes igjen, name givers, tvil ikke på det. Men neste gang vi møtes vil det ikke være som to hærer klar til krig, men som likemenn.
Hæren trekker seg unna og stemningen i Haven roer seg ned. Neste dag får HoH i oppdrag å følge etter dem. Der hæren har gått har planter visnet og jorden er full av spor. De tar dem slutt igjen og ser hæren. Det er tusenvis av cadavermen og andre undeads som marsjerer i kolonner. Det er alle slags vandøde, selv typer som HoH ikke har sett enda. Et raskt overslag forteller HoH at det er over 50 000 av dem. En gruppe skjeletthest kavaleri bryter ut fra gruppen og rir HoH i møte. De ledes av den samme cadavermannen som de møtte i The Smalls. Han presenterer seg som Lord Goerme og forteller at de er på vei mot Vivane. Så kommer det rapporter om luftskip fra Throal og de vender tilbake til horden. Et av luftskipene plukker opp HoH og de blir med til admiralens skip. Flåten ledes av admiral Reise, en offiser som har sett sin sjanse til endelig å få den berømmelsen han fortjener. Hans plan er å knuse denne trusselen fullstendig med ildkanonene på skipene. Like før de angriper så kommer en ny aktør inn i spillet. En svart sky kommer flytende mot dem. En av skyene som ble igjen etter den store skyen som ødela Vivane. Skyen sender ut hundrevis av små, ekle vingekryp mot luftskipene. Det blir en blodig kamp og admiralen beordrer retrett uten at en eneste ildkanon er avfyrt. Skyen plasserer seg over horden med undeads og de fortsetter sin marsj mot Vivane. HoH returnerer til Throal.

The Sword of MorraDet legendariske Sword of Morra har blitt funnet og House of Heroes må eskortere det tilbake til Throal der det kan bli forsket på


Grathus gir HoH i oppdrag å returnere til Throal med The Sword of Morra. Et gammelt og verdifullt sverd som kan bli til stor hjelp i korstoget. De starter reisen, men det er flere som vil ha sverdet. De må sloss med Horror stalkere som mener det er feil å sende sverdet til Throal. En gruppe leiesoldater fra en familie dverger som hevder å være de rettmessige eierne av sverdet angriper også. En gruppe blodalver ambusher dem på en elvebåt. Theranerne lar dem heller ikke være i fred. En mystisk nethermancer som vil ha sverdet selv må også tas av dage. Alle vil ha sverdet og til slutt prøver selveste Chorrolis å overtale HoH til å ta det selv. De nekter og Chorrolis sender to Harbingere på dem. Til slutt kommer de seg til Throal og sverdet leveres til biblioteket for forskning.

The Horror Stalker Crusade

House of Heroes blir med i kampen mot horrorene i Scytha


Speidere har funnet inngangen til Scytha's hovedstad og etter et par mindre oppdrag fortsetter Horror Stalkerne marsjen. De blir angrepet av bølge på bølge med horror constructs. Etter at en større bølge har blitt slått så bestemmer Grathus at det skal etableres en permanent leir: Crusader's Rest. Leiren ligger en mile unna inngangen til hovedstaden. En natt kommer et par horror-constructs seg inn i leiren og lager litt bråk. HoH blir gjort oppmerksom på en liten lapp som tyder på at det er en theransk spion i leiren som i tillegg er ute etter en kraftig artifact. Det er Alaina, en av de kvinnelige horror stalkerne, som er spionen. En natt sniker hun seg inn i artifact-teltet, dreper alle vaktene og stikker. House of Heroes får i oppgave å hente henne inn og de tar henne igjen etter to dager. Etter en kort kamp tar de henne med tilbake til Grathus.

The Road To Scytha

Gruppen reiser til Scytha sammen med en hær med Horror Stalkere for å gjøre en ende på horrorene en gang for alle


I Throal får gruppen høre at kongen har stengt seg inne og vil ikke snakke med noen. I følge ryktene er han knust fordi krigen mot theranerne kostet så mye. HoH må legge saken sin om stronghold fram for sjefsarkitekten. Arkitekten viser dem noen skisser de har og de blir enige om hvilken modell som skal brukes samt hvor mye det vil koste. House of Heroes avholder en auksjon der de selger en god del utstyr som de bærer på og som ligger i Haven. Byggingen av strongholdet utenfor Throal begynner straks. HoH har også fått en invitasjon til en mystisk samling. De møter opp til bestemt tid og finner ut at det stort sett er Horror Stalkere på samlingen. Grathus The Unyielding, en horror stalker som har levet lenger enn noen annen er dvergen bak samlingen. Han har vært i Scytha og der fant han horrorer som aldri før har vært sett og mange av dem. Han tror at Scytha inneholder scourgens hjerte og at hvis de vinner kampen mot horrorene der så kan dee frigi Barsaive for all fremtid. Tidlig på reisen blir den fremste horror eksperten drept av en mystisk, blek skikkelse. House of Heroes tar på seg oppdraget med å hente en ny en fra Library of Throal. De reiser raskt tilbake og tar med seg dvergen Taranus. Taranus er derimot ikke den enkleste å passe på for han driver hele tiden og sniker seg vekk for å undersøke interresante ting. House of Heroes ankommer leiren der resten av horror stalkerne holder til like etter at de har reddet en annen eventyrgruppe.

The Legion of Damnation

House of Heroes blir med på Cara Fahds angrep på Legion of Damnation

På vei til Throal

HoH forlater snart Vivane etter å ha truffet på S'zomo. De bestemmer seg for å reise til Throal for å kreve strongholdet som de ble lovt av kongen. Et stykke sør for Greenheart river redder de en ork fra å bli drept av raidere. De overtales til å eskortere ham tilbake til landsbyen hans.

Parvas

I landsbyen ønskes de velkommen av orken Agan, som er landsbyleder. Midt i kveldskosen angripes de av orker. Angrepet innledes med flammekanoner og deretter stormes byen av kavaleri. Noen av angriperne har merkelige krigshamre som er innhyllet i flammer. Dette er det bare Legion of Damnation som har. De få forsvarerne blir snart slaktet ned og snart er det bare House of Heroes som står igjen mot et trettitalls angripere. HoH trekker seg ut av kampen og kommer seg unna. Senere på kvelden treffer de på noen få overlevende som har bestemt seg for å reise til Thundra's Rest for å overtale Krathis Gron til å ta knekken på Legion of Damnation en gang for alle. De får høre informasjon om Legionen:
Legion of Damnation er en gruppe omreisende orker som har bosatt seg i utkanten av Cara Fahd. Det er flere tusen av dem totalt og de ledes av en feit ork som heter Guurshut Hatespitter. Legionen lever kun av å raide og plyndre og de har så langt ikke sagt seg villige til å innlemme seg i Cara Fahd og følge orkerikets lover.

Cara Fahd hæren

På vei til Thundra's Rest treffer de på en stor hær. De får høre at Krathis Gron har bestemt seg for at Legion of Damnation må utslettes. En hær bestående av Broken Fangs, Fists of Fahd og Thundrerers er nå på vei mot hovedkvarteret til legionen. House of Heroes treffer på Dvilgaynon som har et par oppdrag til dem. Først skal de bli med noen Fists of Fahd for å utslette en stor raidegruppe som er på vei tilbake til legionen. Deretter skal de redde en theransk elementalist som er fanget i Legion leiren. Dvilgaynon kan også fortelle at legionens leder, Guurshut Hatespitter, sannsynligvis er en horror. HoH knuser lett raidestyrken sammen med Fists of Fahd gruppen. Deretter reiser de til legionens hovedkvarer som er omringet av en lava vollgrav. Etter mye planlegging kommer de opp med en plan som redder den theranske elementalisten. De eskorterer ham tilbake til hæren, men finner hæren under angrep. Hoveddelen av Legion of Damnation har reist gjennom jungelen og lagt seg i bakhold. Når HoH ankommer slaget så ser det imidlertid ut til at Cara Fahd styrkene har kontrollen. Etter slaget blir elementalisten avhørt og han sier seg også villig til å hjelpe Cara Fahd hæren med å ta legionens hovedkvarter.

Legionen faller

Etter en hard marsj starter det siste angrepet. Elementalisten nøytraliserer lava vollgraven og Cara Fahd styrkene stormer inn i leiren og dreper det som er igjen av legionen. Krathis Gron takker House of Heroes for det de har gjort og ordner samtidig med luftskiptransport til dem tilbake til Throal.

The Assault on Sky Point

Theranernes siste stronghold i Barsaive, den gigantiske plattformen Sky Point, skal angripes.

Vrontok

I en drøm ber Lochost HoH om å advare slavene i Vrontok og få dem ut. Vrontok er den lille slavebyen som ligger like under plattformen. HoH bestikker vaktene for å komme seg inn og begynner med en gang å legge en plan. De angriper vaktene ved porten nærmest slaveområdet. De slår ned all motstand og stikker ut av byen. Slavene begynner å angripe de theranske soldatene. De har lenker på seg og har dårlig med våpen, men de er mange og theranerne er få. Plutselig trer en blek alv med en pisk fram fra de theranske rekkene. Det er en harbinger av Dis. Slavene blir slått tilbake. Med ett trer en liten gutt fram fra slavene og roper "La ikke Dis' kraft binde dere mer!". Lenkene til slavene faller av og både gutten og alven forsvinner.

Sabotasje

Etterpå kommer lederen for motstandsbevegelsen bort til dem og forslår at de hjelper til med å svekke søylene til plattformen. Dette gjøres ved at de plasserer noen magiske talismaner på søylene slik at de lekker elementalmagi ut i astralplanet. HoH utfører også denne jobben tilfredsstillende.

Angrepet

HoH treffer på hæren og masjerer med dem til de slår leir et lite stykke unna Sky Point. House of Heroes skal være med på den throalske drakkaren Zephyr der de skal lede luftangrepet mot plattformen. Hovedoppdraget deres er å borde en theransk vedette med elitesoldater, The Sentinel.

Angrepet startet. Dvergisk infanteri setter kanonene sine i posisjon og begynner å bombardere. Samtidig flyr luftflåten fram og angriper luftskipene som kommer fra plattformen. Røyk og eksplosjoner fyller luften når batteriene på plattformen begynner å skyte samtidig som de theranske luftskipene gjør motstand. Zephyr border The Sentinel og HoH begynner å slåss. Ut fra en diger lyskrystall som theranerne har montert på den nordligste tårnet skytes det ut en rød stråle. Strålen treffer kilaen Defiant som styrter i bakken der den knuser flere barsaivske tropper. Deretter skyter lyskrystallen ned på de barsaivske troppene som faller som fluer. Den slakter hundrevis. Så åpnes en av portene i Vrontok og theranerne stormer ut i et motangrep. Theranerne slår hardt, men de barsaivske styrkene har det store flertallet. Lyskrystallen fortsetter å skyte ned luftskip. Alle luftskipene den treffer blir ødelagt og styrter. En liten styrke theranere fra en utpost i nærheten kommer og angriper de barsaivske styrkene i flanken. Usun flyr og hjelper til med å drepe nykommerne. Til slutt overgir de seg på The Sentinel og HoH har klart hovedoppdraget sitt. Så kommer et nytt luftskip ut av skylaget. Det er det legendariske luftskipet Earthdawn som har vært på seiling i over 100 år. Dragen Vasdenjas og flaggskipet Varulus flyr opp for å møte det. Men theranerne har også merket nykommeren. Lyskrystallen skyter ut en ny stråle som sakte stiger mot Earthdawn. "NEI!". Roper en tordnende stemme og Vasdenjas kaster seg foran strålen. Strålen treffer Vasdenjas og det blir en blendende eksplosjon. Når den gir seg faller det forbrente liket av Vasdenjas til bakken og knuser flere theranske tropper. To av de mindre dragene begynner nå å gå løs på theranerne i en vill frenzy. De angriper luftskip og lander så på plattformen og begynner å drepe theranere. Kapteinen på Zephyr foreslår å sette av HoH på plattformen slik at de kan ta seg av magikerne som kontrollerer lyskrystallen. HoH lander på plattformen og begynner å sloss mot noen theranske soldater som angriper dem. Chorak Bonecracker, kapteinen på krystallskipet Thera's Bane brøler ut: "Dragen har vist oss veien. Hvis vi må dø for at Barsaive skal bli fritt så er det det vi skal gjøre. Thera's Bane setter full fart mot den søylen lyskrystallen står på. De theranske magikerne sikter seg inn og skyter en stråle som treffer Thera's Bane i baugen. Strålen reflekteres av krystallene og dreper hele mannskapet. De reflekterte strålene treffer også andre skip i nærheten. Ute av kontroll treffer ikke Thera's Bane søylen med lyskrystallen på, men i stedet treffer det midtsøylen. Hele plattformen rister og alle theranerne flykter mot heisene. Så er det bare magikerne og House of Heroes igjen. HoH går på i fullt frontalangrep mens magikerne kaster formler. Men det blir en kort kamp. Mannskapene på de theranske vedettene på Barsaives side går over på andre skip. Bare elementalistene blir igjen for å kontrollere de magiske motorene. En etter en kjører de theranske vedettene inn i søylene på plattformen. Samtidig får elementalistene motorene til å eksplodere. Den magiske energien som frigjøres får den store lyskrystallen til å eksplodere og de theranske magikerne begynner å brenne. Plattformen begynner sakte, men sikkert å velte. Idet HoH tror alt håp er ute kommer drakkaren Zephyr til unnsetning og redder dem unna i siste liten. Plattformen velter og totalødelegges. De theranerne som er igjen stikker av eller trekker seg rolig tilbake.

Barsaive har vunnet!
The Eye of the Storm

En horror-sky er på vei mot Vivane og ødelegger alt i sin vei. HoH må finne ut hva denne skyen egentlig er og samtidig evakuere motstandsfolk fra en landsby.

Dragon's Rock

HoH tilkalles til Dragon's Rock der de får se et magisk bilde av en horror-sky som dreper alt den berører. Dvilgaynon gir dem i oppdrag å stikke en beinstav, the Spire of Knowing, inn i skyen slik at de kan få vite hva den egentlig er for noe. Midt i skyens kurs mot Vivane ligger landsbyen Ironcrook. Denne landsbyen har en liten gruppe motstandsfolk som må bli advart før skyen kommer.
Når Dvilgaynon er ferdig med å briefe dem får de plutselig se fire kilaer som kommer flyvende. Dragene som er samlet får det plutselig travelt mens HoH border luftskipet og stikker. De enorme kilaene plasserer seg rundt Vivane og begynner å bombardere skjoldet. Skjoldet holder stand, foreløpig.

Ironcrook

Turen til Ironcrook tar bare noen timer og de lander luftskipet et stykke unna før de går inn i forkledning. Etter litt fram og tilbake og en kamp med noen soldater får de snakket med lederen for motstandsgrupppen. Når den saken er ute av verden tar de luftskipet og reiser rett mot skyen. Når de nærmer seg skyen blir de angrepet av magiske bølger, som gjør stor skade.De klarer til slutt å stikke beinstaven inn i skyen. De har mistet mye mannskap så skyen får et lite forsprang på dem. Når de tar den igjen er den like ved Ironcrook. Skyen legger seg over landsbyen og ødelegger alt som er av bygninger og forsvarsverk. Alle i byen blir drept. Når skyen er ferdig med ødeleggelsene kommer de fire kilaene flyvende. De bombarderer skyen med ildkanoner og magi, men skyen ser ikke ut til å bry seg. Den kommer rett mot kilaene som prøver å komme seg unna. Skyen legger seg rundt dem og de forsvinner. Så fortsetter skyen mot Vivane. HoH får det travelt med å komme seg til Vivane før den.

Dragon's Rock

Dvilgaynon tar imot beinstaven og dragene begynner å diskutere på dragespråket. Ut av skylaget kommer plutselig en ny aktør. Den horror-besmittede dragen Vestrivan kommer flyvende ned. Vestrivan er bror til Vasdenjas og ble for en tid tilbake korruptert av en horror med navnet Despoiler of the Land. Vestrivan sier at han tror han vet hva som må til for å ta knekken på skyen. Det må skje i skyens øye. Vasdenjas prøver å overtale ham, men han vil ikke høre. Når skyen kommer letter de 6 dragene og flyr mot den. Vestrivan flyr først mens de andre kaster formler på ham. Han flyr som en pil rett inn i midten av skyen. Skyen stopper helt opp og det ser ut til at den begynner å løses opp, men så reformeres den og fortsetter sin ferd mot Vivane.

Skyen legger seg mot skjoldet som smuldres opp og faller som aske over byen. Plutselig kommer det en kraftig lysstråle fra Theran Quarter. Strålen treffer midt i skyen som tar fyr. Skyen detter fra hverandre og brennende biter faller over Vivane. Så begynner ødeleggelsene. Skybitene herjer vilt inne i byen. Bygninger knuses og tårn rives ned. Skrikene fra tusenvis av name-givere fyller luften, og så blir alt stille. Skyen er borte og Vivane ligger i ruiner. Alle innbyggerne er drept.

The Heart of the Enemy

Ritualet skal snart utføres og HoH må inn i Vivane for å evakuere motstandsbevegelsen.

Vivane

HoH blir tilkalt til Dvilgaynons hemmelige tilholdssted. Hun forteller dem at ritualet snart skal settes igang. De planlegger å legge et luftskjold rundt Vivane. Luftskoldet ligner på det som lå rundt behemothen, men er mye sterkere. Etter at ritualet har blitt utført kan ingen komme seg inn og ut av Vivane. De får ikke til å assistere Sky Point når angrepet starter. I Vivane er det en liten gruppe motstandsfolk som har vært til stor hjelp over lang tid. Dvilgaynon ønsker ikke at disse skal bli innestengt i Vivane og sender derfor gruppen inn for å evakuere dem. Hvis de får kontakten lederen av den viktigste cellen, Thomalas Janrud, kan han lett advare de andre cellene. De får også et annet oppdrag. En mektig nethermancer kvinne kan være i stand til å forstyrre ritualet. Dette må ikke skje og hun må derfor avlives. General Elkanshara har i flere år drevet med grusomme eksperimenter på slaver så det er uansett på tide at hun blir fjernet.

Gruppen kommer seg forbi alle kontrollpostene på vei inn. De er i forkledning og blir derfor ikke gjenkjent. De setter kursen mot The Broken Quarter der motstandsbevegelsen skal holde til. De begynner å snoke rundt for å finne ut hvor mostandsbevegelsen holder til. Etter en trefning med theranske soldater blir de litt mer forsiktige og finner tilslutt Hazbolin One Eye. Hazbolin vet inngangen til kloakkområdet der motstandsbevegelsen holder til. HoH entrer kloakken og unngår å bli kvestet av alle fellene som er lagt ut. Tilslutt treffer de Thomalas Janrud som blir meget glad for å høre at oppdraget hans er over.

House of Heroes fortsetter inn i Theran Quarter for å ta seg av General Elkanshara. Samme natt sniker de seg inn vinduet hennes mens hun foreleser til noen andre nethermancere. Elkanshara blir i kampen som oppstår drept og oppdraget er fullført. De bestikker vaktene ved byporten og kommer seg ut av Vivane. Etter de har ridd et stykke kommer det plutselig 5 Great Dragons flyvende mot dem. Det er Icewing, Mountainshadow, Usun, Vasdenjas og en femte drage som er en Cathay Drage. En etter en lander de rundt byen og det kan høres forskrekkede utrop fra vaktene på murene. Så starter ritualet og Vivane innhylles i et luftskjold. Når skjoldet er på plass kommer Cathay dragen og lander ved HoH. Hun sier at de har gjort en utmerket jobb og at hun forøvrig er Dvilgaynon. House of Heroes blir bedt om å dra tilbake til leiren og hvile ut, flere oppdrag venter.

City of Ash

Forberedelsene for å ta Sky Point og Vivane starter

Prajjor's Field

Gruppen blir bed om å møte kongen i flaggskipet. Han introduserer dem for Dvilgaynon, en magiker fra Cathay og Marshal Kos Steelgaze, kommandanten for militæret i Jerris (Jerris Falcons). HoH blir bedt om å reise til Jerris for å hente en skipslast med aske som skal brukes i et magisk rituale. Dette ritualet skal adskille Vivane og Sky Point slik at de kan tas en og en. Marshal Steelgaze sender to luftskip til Jerris for å skaffe den viktigste komponenten, aske som hele tiden blåser inn i byen fra Wastelands. HoH har 7 dager på seg for å ordne dette.

Liaj Jungle

Turen går helt fint til de kommer flyvende over Liaj Jungle. Der møter de på to troll drakkarer som angriper. En av drakkarne border skipet til HoH og det blir en voldsom kamp. Skipet mister høyde og krasjlander i jungelen. Det andre Jerris-skipet rammer kraftig inn i den andre drakkaren. Begge skipene styrter i jungelen.
Det er bare en håndfull overlevende etter krasjlandingen, noen av dem er troll som blir avhørt. Det viser seg at de kommer fra Firescale Mooten, en moot som er alliert med Deneraistas klanen. De har fått ordre om å ta ut alle Falcon skip som returnerer til Jerris.
HoH starter reisen mot Jerris og treffer på en tømmerkaravane som skal samme vei. Karavanen ledes av Birana Wind-Rider som er ansatt i Silver Cloud Shipwrights. Hun forteller dem at det er trøbbel i Jerris. Når krigserklærngen kom så ble det vedtatt i assemblyet at de skulle sende styrker for å hjelpe Throal mot Thera. Marshalen tok med seg halvparten av den stående militærstyrken og dro til Throal. Kort tid etter kom Mara Deneraistas (ambassadør til Iopos i Jerris) med et forslag. Iopos ville sende styrker for å hjelpe til med forsvaret av Jerris i tilfelle Theranerne skulle finne på å angripe shipyardene. I tillegg skulle de sende en gruppe akademikere. Disse magikerne vil studere asken som kommer inn fra Wastelands for å finne en måte å bli kvitt den på. Med noen lukrative handelsavtaler på toppen ble de fleste av merchant husene overbevist og forslaget ble vedtatt. Dagen før forsterkningene kom så angrep theranerne og gjorde stor skade. Mara Deneraistas foreslo at Iopos sendte flere styrker og dette ble også vedtatt. Gellad Deneraistas, nevøen til Uhl Deneraistas, er nå den nye ambassadøren. Deneraistas klanen har infiltrert Jerris og soldatene deres sammen med Firescale mooten utnummererer det originale Jerris-forsvaret 2-1. Jerris har dermed blitt overtatt av Iopos. Briana sier at hun kan prøve å smugle dem inn i Jerris.

Jerris

Briana fører dem forbi vakter som hun kjenner og gjennom diverse bakgater, men de har likevel blitt sett og en styrke Iopos-vakter møter dem. De arresterer dem og krever at de legger ned våpnene og kommer frivillig. Ettersom dette er noe House of Heroes sjelden gjør så blir det kamp. De får forsterkninger fra en gruppe Firescales i nærheten. Etter kampen får de møte Pihgram Tor, windling kvinnen som er Throal lojalist og som eier Silver Cloud Shipwrights. Hun kan ikke bare gi dem et skip, men foreslår at de faker en kapring. Neste natt stormer HoH shipyarden og kaprer drakkaren Thrush, den raskeste drakkaren de har.
De tar en omvei innom wastelands og lesser på asken. Deretter flyr de til stedet der Throal preparerer seg for angrepet på Sky Point. Dvilgaynon er meget fornøyd med innsatsen og hun sier at hun har flere oppdrag til dem så de må holde seg i området.

Dogs of War

De siste forberedelsene faller på plass og beleiringen av behemothen kan begynne.

Prajjor's Field

HoH blir hentet i Travar og tatt med til Prajjor's Field. Der får de se hundrevis av tropper som driver og forbereder seg til kamp. Orker fra Cara Fahd, dverger fra Throal, Troll fra Twilight Peaks og alver fra Blood Wood. Fullt av luftskip har landet på sletten og HoH lander ved siden av flaggskipet the Varulus. De blir bedt om å melde seg for kongen i flaggskipet.
Etter å ha tatt seg av et attentatforsøk melder HoH seg for kongen. Han forteller at tiden snart er inne for å slå til mot theranerne i behemothen, men først har Omasu et viktig oppdrag til dem.
Omasu gir dem beskjed om å møte nethermancer foreningen Fellowship of the Night i Delaris Mountains. De får med seg et brev til lederen og et krystallfragment.

Delaris Mountains

De reiser med en av Omasus vedetter til foten av Delaris Mountains. Resten av veien må de gå til fots. De treffer på en trollgruppe fra Rockhorn mooten. Trollene narres av theranere som har fulgt etter HoH til å angripe dem.
Ved inngangen til Fellowship of the Night blir de hilst velkommen av lederen Tana Lunnar, men før de rekker å gjøre mer kommer en drakkar full av Rockhorn troll. De krever en forklaring på hvorfor House of Heroes har angrepet medlemmer av mooten. Theranerne som narret den forrige gruppen til å angripe HoH prøver samme trikset igjen. Denne gangen er House of Heroes beredt og angriper. De vinner og får forklart seg for Rockhorn trollene.

Fellowship of the Night

Deretter tas de med inn i citadellet til Fellowship of the Night. Tana Lunnar forteller dem at grunnleggeren av fellowshipet fant en død og horror-korruptert liferock her. Han drepte horroren og stiftet Fellowship of the Night for å studere dens egenskaper. Gjennom årene har de avdekket mye informasjon. De har bl.a funnet en metode for å transportere en gruppe obsidimen fra en liferock til en annen. Fragmentet som HoH fikk med seg tilhører Ayodha liferocken inne i behemothen. Fragmentet plasseres inne i liferocken og HoH får et nytt fragment. Dette skal plasseres i the Ayodha Liferock.
Oppdraget er fullført og gruppen returnerer til Prajjor's Field.

Prajjor's Field

Alle de høytstående militære offiserene står samlet i flaggskipet. Tiden er inne for å få ordrer før slaget. Neden tilkaller seg hver enkelt av dem og briefer dem. HoH må vente i flere timer før de får sine ordre.
Skrgene til de theranske vedettene ,som nå brukes av Throal, har blitt forsterket med Air Spells. Det gjør til at de kan passere uhindret gjennom skjoldet rundt Triumph. HoH skal være en av tre eventyrgrupper som blir sendt inn i behemothen noen timer etter at angrepet har startet. De har to mål. Det ene er å ta ut en av elemental motorene som holder skjoldet oppe, det andre er å bruke fragmentet de fikk av Fellowship of the Night til å transportere obsidimen inn i liferock kammeret. Deretter skal de frigjøre alle slavene der og gå til angrep mot theranerne. De han også tre sekundære mål. Først skal de sørge for at skjoldet rundt behemothen er nede. Det er flere motorer, men de skal de andre eventyrgruppene ta seg av. HoH får dermed hovedansvaret for at skjoldet er nede. Deretter må de åpne nordporten og østporten slik at infanteriet og kavaleriet kan trenge inn i behemothen. Til slutt skal de slå til mot theranerne og slå til hardt.

Triumph

HoH tas med til Servos jungelen samme kveld for å få hvile og healing. Neste morgen blir de bedt om å gjøre seg klare 3 timer etter soloppgang. De kan høre drønn i det fjerne. Slaget er i gang. Vedettene kjører med full fart mot behemothen og HoH blir bedt om å gå under dekk til de hører det avtalte signalet. De passerer gjennom skjoldet, og begynner landingen på dette tidspunktet tror theranerne at det er forsterkninger som kommer. HoH får signalet og stormer ut. Skipet prøver å komme seg unna, men blir beskutt av flere ildkanoner samtidig. Det krasjer inn i et tårn og tar med seg noen theranere i døden. HoH har andre ting å tenke på da de angripes av en mindre gruppe soldater med en kjerne av adepter. HoH må bokstavelig talt hugge seg vei mot elemental motoren, som de lett får satt ut av spill. På veien mot slavene møter de flere og flere theranske soldater. For å komme ned til slavekammeret og liferocken må de ned en lang trapp. Her møter de både soldater og adepter som er på vei opp for å sloss. Endelig er de nede i liferock kammeret og får plassert fragmentet. Raskt etterpå kommer et dusin obsidimen ut av liferocken. De tar seg av de vaktene som er igjen og hjelper HoH med å frigi slavene. Hæren på 200 slaver og 12 obsidimen beveger seg opp i dagslyset for å kjempe mot theranerne. HoH har flere ting å ta seg av. De møter hard motstand ved nordporten. Theranerne kjemper til siste mann. De får åpnet den og kavaleri fra Cara Fahd og infanteri fra Throal stormer inn. Theranerne ved østporten overgir seg og det samme skjer der også. Theranerne er knust. Sky Raidere har tatt seg av tårnene og luftkrigen har stilnet. De høytstående offiserene har stukket av på kilaen Righteous som trakk seg unna luftslaget og overlot de resterende theranske luftskipene til sin visse død. En siste rest av theranere flykter ut vestporten. Det er få soldater med. Gruppen består hovedsaklig av sivile læregutter, kvinner og barn. De flykter ut på den gresskledte sletten og mot en liten skog. Når de nærmer seg skogen trer hundrevis av blodalver fram. De angriper med sverd og bue. Noen theranere snur og begynner å løpe tilbake, men de blir skutt ned. Blodalvene slakter ned sivile, kvinner og barn på minutter. Så trekker de seg inn i skogen igjen.

Barsaive har vunnet en stor seier, men til en pris. De har mistet flere luftskip og på slagmarken ligger hundrevis av døde. Det blir imidlertidig liten tid for å hvile. Kong Neden fortsetter mot Vivane og Sky Point.

Trickery

En mystisk strongbox skal fraktes fra Tylon Mountains til Travar.

Throal

En natt treffer Draskaal på J'Role, the Honourable Thief. Han vil at HoH skal reise til Vorstown for å møte en person med navn Dark Tooth. De vil få nye instrukser der.

Vorstown

HoH forkler seg som karavanevakter og kommer lett inn i byen. På vertshuset Salmon's Rest møter de Dark Tooth, en middelaldrende mann som skjuler ansiktet sitt i en kappe. Han forteller at de må hente en strongbox i Tylon Mountains og ta med denne til et vertshus i Travar. De får ikke lov til å se inni boksen og de får heller ikke tukle med den. Kodeordet som de må si ved henting og avlevering er "Rosen er vakker". Svaret skal da være "men pass deg for tornene".
HoH fortsetter allerede neste dag.

Tylon Mountains

De får et kart av Dark Tooth som viser hvor de skal få strongboxen levert. Når de kommer i nærheten av dette punktet kan de se en theransk vedette som har landet. En gruppe i theranske uniformer sitter rundt et bål ikke langt unna. Usikre på hva dette betyr diskuterer HoH saken nøye. Til slutt stiller de seg på betryggende avstand og roper "Rosen er vakker" ned til theranerne. Lederen deres, en alv, går fram og roper "men pass deg for tornene". HoH får nå strongboxen. Den er 2x1 fot og har ingen lås. De får også vite at en gruppe adepter følger etter dem som har evnen til å spore luftskip.
House of Heroes starter reisen mot Travar. De reiser først til Daiche og blir med en elvebåt videre. Etter en liten encounter med et K'tenshin skip blir de satt av ved Fallam.

Travar

På veien til Travar blir de angrepet av en gruppe blodalver. HoH har litt problemer i starten, men får snart kampen under kontroll. De overlevende vil ikke si noe som helst så HoH vet ikke hvorfor de ble angrepet.
I Travar finner de enkelt fram til vertshuset Dragon's Maw. Når de kommer inn møter de en stor gruppe blodalver og Thorn Men. De ledes av Takaris Talrasha, et medlem i hoffet til Queen Alachia av Blood Wood og kjent fra tidligere eventyr som Mists of Betrayal. HoH sier "Rosen er vakker", Takaris svarer så: "Ja, rosen er vakker. Trodde dere virkelig at dere skulle slippe unna med å ta den fra oss. Dere og deres såkalte rike vil betale dyrt for dette". Plutselig sparkes døra opp og en gruppe kledt i theranske uniformer kommer inn i vertshuset. HoH drar kjensel på lederen. Det er Rosper, draken til Mountainshadow. Han ber blodalvene om å forsvinne fra Travar. Takaris nekter og kampen er i gang. Etter en kort kamp kaster Takaris en formel som lar blodalvene komme seg unna for denne gang. HoH går så bort til Rosper og sier "rosen er vakker". Rosper svarer korrekt "men pass deg for tornene". Han tar imot boksen og kaster en formel på den. Boksen åpnes og han tar ut en beholder med en perfekt mørkerød rose. HoH identifiserer denne rosen som The Everliving Flower. En rose av høy betydning for Queen Alachia og Blood Wood. Rosper takker for en jobb godt utført og forsvinner.

Feiring av jorda

Nå er det tid for 5 dagers feiring av jorda. Midt i festingen får HoH høre at The Everliving Flower har blitt stjålet fra Blood Wood av theranere. Blodalvene er så forbannet over theranernes frekkhet at de har sendt store styrker for å hjelpe Throal med å ta behemothen.

First Strike

Tiden er inne for å slå til mot theranerne. For å svekke forsvaret rundt behemothen har Throal lagt en plan om å ta kilaen Defiant.

Darannis

House of Heroes får beskjed om å returnere til Darannis og er der noen dager senere. I byen blir de kontaktet av et troll som ber dem om å ta med en beskjed til Shivalahala Syrtis. Beskjeden er en kryptisk setning som de ikke skjønner noe av. HoH bruker elvebåten sin og er snart ved House Syrtis.

House Syrtis

De får møte Shivalahala Syrtis rimelig raskt og hun forteller hva den kryptiske beskjeden betyr. Beskjeden er et klarsignal til å sette igang operasjonen med å ta en av de theranske kilaene rundt behemothen. De to K'tenshin skipene som HoH hjalp til med å fange i et tidligere eventyr (se Catching two K'tenshin fish) skal brukes som lokkemat. Styrker fra House T'kambras og House Syrtis skal sette igang et falskt angrep på K'tenshin båtene for å tiltrekke seg kilaens oppmerksomhet. Selv om K'tenshin har brutt alliansen med Thera, benytter theranerne seg av hver en sjanse til å få sin gamle allierte tilbake. Når kilaen er nær nok skal alle skipene fyre løs samtidig som troll drakkarer og theranske vedetter med troll mannskap angriper fra skylaget. Kilaen skal tas intakt og en av de theranske vedettene på de allierte sin side har med seg en diger magisk motor som skal installeres i den flyvende festningen etterpå. House of Heroes vil befinne seg i luftrommet sammen med trollene. Etter at trollene har bordet kilaen er det House of Heroes sin oppgave å ta seg av kapteinen Solen Ogani og de andre offiserene.
HoH får videre beskjed om å møte opp på en hill en dag unna House Syrtis for å bli plukket opp av en troll drakkar.

Angrepet

HoH tas med til Crystal Span der resten av flåten venter. Det er totalt 12 luftskip. 8 Drakkarer, en fra hver troll moot, og 4 theranske vedetter med mikset mannskap. På dette tidspunktet blir HoH splittet opp mellom skipene. Det er alt for risikabelt å ha hele gruppen på et luftskip. Deretter beveger flåten seg til ambush-stedet.
Kilaen går rett i fella, men elvebåtene klarer ikke å få inn noe særlig skade før kilaen er utenfor rekkevidde. Så stuper drakkarene inn og luftkampen begynner for fullt. Trollenes taktikk er enkel: Fly inntil Kilaen og bord den. Flåten deles i to og angriper hver sin side. Kilaen begynner å skyte på drakkarene og gjør stor skade, men ingen av drakkarene blir ødelagt. På den ene siden klarer mesteparten av drakkarene å få lagt til kilaen. Presset fra trollene er så hardt at de klarer å komme seg oppå murene og en stor melee er i gang. PÅ den andre siden er de ikke fullt så heldige. Bare ett skip har klart å legge til. De har ikke kommet seg oppå murene og kjemper en innbitt kamp for å holde posisjonen. Så fyrer kilaen av en ny runde. Igjen gjør de stor skade på drakkarene og Skyseeker mooten sin drakkar styrter i Serpent River. De som kjemper på murene får en ny overraskelse. En liten gruppe K'stulaami Griffon Riders kommer plutselig stupende mot dem. Så kommer det plutselig en svær drakkar flyvende. Den er dekt med krystall og har navnet Theras Bane skrevet på siden. Den angriper kilaen og de andre drakkarene klarer å legge til. Nå kommer angriperne seg over muren også på den andre siden og tiden er inne for HoH til å samle seg. Samlingspunktet er ved kommandotårnet og HoH kjemper seg dit mens theranerne dør rundt dem. Mens de beveger seg mot målet trekker de til seg oppmerksomheten til Griffin Riderne. De stuper ned mot HoH og prøver å stanse dem fra å komme seg inn i kommandotårnet. Zharin (spilt av Sverre) blir tatt ut, men resten av HoH kommer seg inn i tårnet der de står ansikt til ansikt med Solen Ogani og resten av offiserene. Offiserene dør en etter en og HoH kommer ut igjen slitne og blodige. Når theranerne finner ut at offiserene er døde, overgir de seg eller kjemper videre i små grupper. Kampen er vunnet og Defiant tilhører nå Throal!
Skipet Thera's Bane gis som gave til de unifiserte mootene i Twilight Peaks og skal alltid ha mannskap fra alle mootene.

Jungle Fight

HoH må reise inn i Servos jungelen og stoppe theranerne i å ta de innfødte som slaver.

Ilmorian forteller at det har kommet et nytt oppdrag til dem fra Throal. Trollmootene har begynt å angripe luftskip som reiser mellom Sky Point og Behemothen for fullt. Behemothen kan heller ikke få forsyninger elveveien nå som House K'tenshin ikke lenger er alliert med dem. Det som gjenstår er å kutte forsyningslinjene på land. Theranernes fremste importvare er slaver som blir brukt til å bygge forsvarsverker. House of Heroes får i oppdrag å reise inn i Servos jungelen for å assistere en av landsbyene mot de overlegne theranerne.

Ilmorian setter dem av utenfor jungelen og de møter guiden Barthook. Han er en innfødt med bein i nesen og papegøye på skulderen. En trivelig fyr, helt til han leder dem i et theransk bakhold. Theranerne benytter seg av sovegift i kampen, men HoH berger såvidt. Like etterpå snubler HoH over enda en gruppe theranere, men disse har nettopp fått tak i noen slaver. HoH angriper og frigjør slavene. En av slavene er høvdingen for landsbyen HoH er sendt for å beskytte og han er veldig glad for å se dem. House of Heroes drar til landsbyen og hjelper til med å bygge forsvarsverk, våpentrening og felle-utlegging. Theranerne prøver å ta seg inn, men blir skremt av det gode forsvaret. Så kommer det melding om at theranerne har slått til mot en nabolandsby. HoH drar ut for å stoppe dem. De finner theranerne og angriper dem. Plutselig kaster 7 av slavene lenkene av seg. Det er theranske adepter i "forkledning". Etter kampen treffer de på en gruppe orker. De er del av en fortropp fra Cara Fahd som er sendt ut for å "rydde opp" i området. De forteller at Krathis Gron har foreløpig trukket tilbake belønningen for å kaste horrorskallen i Death's Sea.

Summit at Crystal Span

Gruppen får ta del i å samle alle trollmootene til et historisk møte på Crystal Span

HoH får gleden av å bli med på en prøvetur i en av de theranske vedettene. Den magiske motoren ser ut til å fungere bra og HoH settes på bakken ved Travar. Etter en kort stopp i Travar fortsetter ferden med et annet luftskip til Throal.

Throal

General Ilmorian trenger en eventyrgruppe til å bli med ham på et diplomatisk oppdrag og gjett hvem som er øverst på listen!
Ilmorian og HoH er valgt ut til å represenrere Throal i en samling mellom alle troll-mootene i Twilight Peaks. Det er Kerththale Stoneclaws som står bak samlingen som skal foregå ved Crystal Span (for mer informasjon om Kerththale og hans sak se eventyret Crystal Raider Attack).
House of Heroes får noen dager på seg før de drar som de bruker på diverse innkjøp.

Crystal Span

Kerththale ønsker å samle alle mootene i en stor slagstyrke som kan vinne luftkrigen mot Behemothen. Kong Neden mener at Throal trenger sky raidernes hjelp hvis de skal ha en sjanse. Tre mooter har allerede alliert seg med Throal, dette er Kerththales moot Stoneclaws, Swiftwind og Rockhorn. Når HoH ankommer Crystal Span forteller Kerththale at han har et nytt oppdrag til dem. Lederne for de forskjellige mootene må få vite om samlingen og overtales til å delta. Stoneclaws kan ikke gjøre dette selv fordi de er ikke så veldig populære hos noen av mootene. House of Heroes får disponere et luftskip og blir sendt til de mootene som ikke allerede er på samlingen.

House of Heroes reiser rundt og besøker de viktigste trollmootene i Twilight Peaks. Til slutt har de fått med seg alle mootene på samlingen. Nesten alle har sagt at de kommer til å støtte en eventuell alliansee også.
Samlingen skal holdes samme kveld av Kerththale, men han blir funnet ved solnedgang med et kortsverd i ryggen. Han er bare såvidt i live og i hånden har han en bit av en rød kappe. Den eneste som har rød kappe er Bloodlore-lederen. HoH klarer å roe ned stemningen og etter å ha forhørt seg litt finner de ut at det er Bloodlore lederens nestkommanderende som står bak ugjerningen. Han har lenge tørstet etter makten i Bloodlore mooten og er i tillegg en questor av Raggok. Han forvandler seg til en høy kjempe, men blir drept. Kerththale våkner og alliansen mellom trollmootene er et faktum.

Engines of War

House of Heroes blir leid til å frakte 3 vogner med en ukjent last

Throal

Etter en kort reise med luftskip befinner HoH seg nok en gang i Throal. Mens de har vært borte har det vært folk og spurt etter dem. En alv som ønsket deres tjenester i et viktig oppdrag. Alven har reist tilbake til Liaj jungle der han venter på dem hvis de skulle akseptere.

Liaj Jungle

HoH velger å ta den raskeste ruten: Luftskip til Jerris og deretter gjennom jungelen. Alven befinner seg i en windling landsby og windlingene er meget mistenksomme ovenfor HoH. Til slutt treffer de på alven Vasgren som forteller at han trenger dem til å frakte tre vogner med noen kasser på til et sted i Twilight Peaks. Kassene må ikke åpnes da det kan skade innholdet og han vil heller ikke si hva de inneholder. Den de skal treffe på bestemmelsesstedet er Vo'tanna, the Gray Lady.
Med godt mot forlater HoH landsbyen og snart også jungelen. En dag kan de se røyk og nærmere undersøkelser viser at det er en karavane som har blitt overfalt av troll. Raskt setter de sammen en plan og angriper. Bare en av 8 troll kommer seg unna. I vrakrestene finner de to overlevende menensker. Yannik og søsteren Jorella. De var på vei til Jerris, men vil nå slå følge med HoH for å komme seg til Urupa. Jorella er en meget god kokk og hun lager mat til HoH på turen.
Etter en lang tur og trefning med en magiker er de snart ved målet. Samme kveld prøver Jorella og Yannik å drepe dem. Jorella har hele tiden puttet gift i maten hun har laget. HoH gjør kort prosess.
Neste dag kommer de fram til endepunktet. De treffer Vo'tanna som er en trollkvinne. Hun forteller dem at kassene inneholder magiske motorer til luftskip. Det er nå mulig å fly de theranske luftskipene uten bruk av slaver. Vo'tanna forteller dem at nå er nesten alt på plass og at de må returnere til Throal med en gang for å få et nytt viktig oppdrag.

Blockade

Kampen mot Thera begynner for fullt med en blokade av Behemothen.

House of Heroes returnerer til Throal der de møter S'zomo K'muz (spilles av Hallgeir). En representant for House T'kambras ønsker å leie dem til et oppdrag. Representanten vil ikke si noe om selve oppdraget, men ber HoH om å ta med elvebåten deres til et sted på Servos River.
Draskaal får kommandoen over elvebåten og de setter avgårde fra Darranis. Etter en mindre farefull ferd ankommer de det avtalte møtepunktet. Der venter Jedayien Westhrall med en flåte fra House T'kambras og Scavia. Hun forteller at de har klekket ut en plan for å kutte forsyningslinjene til behemothen sjøveien.
House T'kambras skal sammen med Scavia angripe flere K'tenshin kontrollerte landsbyer i området. Dette vil trekke mesteparten av K'tenshinene vekk fra Behemothen. Straks K'tenshinene kommer for å forsvare landsbyene sine trekker flåten seg tilbake. Samtidig vil en flåte fra House V'strimon og House Syrtis etablere en blokade ved Lake Pyros.
Før angrepene kan starte må House of Heroes lokalisere en eventyrgruppe som har forsvunnet. Gruppen, First Star Company, har kartlagt forsvaret i mållandsbyene for House T'kambras.
HoH finner gruppen i en av de nærliggende landsbyene, de har blitt tatt til fange av en K'tenshin magiker mens de drev og undersøkte landsbyen.
Angrepene på landsbyene starter og HoH knuser all motstand. Først når de møter på to K'tenshin krigsskip trekker de seg unna.
Fase 2 av planen kan nå settes igang. HoH skal spre informasjon om at en flåte T'kambras skip samler seg nederst i Tylon River. De gir informasjonen samtidig som de forflytter seg mot Lake Pyros. K'tenshinene biter på agnet og flytter mesteparten av styrkene sine vekk fra Behemothen og blokaden iverksettes.
House K'tenshin godtar selvfølgelig ikke å bli stengt ute fra sine allierte og angriper blokaden med en svær flåte. I det ting begynner å se mørkt ut (dog ikke for HoH som moser all motstand) kommer The Syrtisian Dreadnought og avgjør slaget. K'tenshinene trekker seg tilbake.

Tiden er inne for forhandlinger og HoH blir med som livvakter for V'strimon talskvinnen. De møter Shivalahala K'tenshin som godtar at House K'tenshin bryter alle bånd med Thera mot at blokaden oppløses og House K'tenshin får en større del av Coil River. Alliansen mellom House K'tenshin og Thera, som har vart i over 1000 år er dermed brutt.

Pot of Gold

House of Heroes blir med Skorcheren Berin for å få en del av skatten hans.

Berin er en beryktet Skorcher som har plyndret og herjet helt siden han fikk sitt første sverd. Han har samlet rikdommen sin i et Stronghold i Badlands. Mens Berin er ute på tvilsomme oppdrag er det kona hans og hans gode venn Vrek som passer på Strongholdet.
HoH reiser nedover Tylon River til Trosk. Der treffer de Alanna Morningsun (spilt av Ola) som blir med videre. De entrer Badlands og blir angrepet av en bande scorchere fra Targ-stammen. Targ-stammen har i lang tid prøvd å få klørne i Berins rikdommer. En stund etterpå når de strongholdet og finner ut at Targ-stammen har tatt full kontroll over stedet. Berins gode venn Vrek var et medlem av Targ stammen hele tiden og ventet bare på en anledning til å ta over.
House of Heroes bestemmer seg for å storme stedet. Daroth, Draskaal og Alanna flyr over muren på et flyvende teppe. Uheldigvis blir de oppdaget idet de lander, men knuser all motstand. Etter å ha sluppet inn de andre, fortsetter de inn i fjellet. En overraskelse venter dem i skatterommet. Targ stammen har smeltet sammen alt gull og sølv til en svær trone. Det er ikke mulig å få tronen ut av rommet, så HoH og Berin fordeler det lille som er igjen.
Berin bestemmer seg for å dra til Cara Fahd mens House of Heroes setter kursen mot Throal.

Trouble in Daiche

En hemmelig organisasjon prøver å ta makten i Daiche. Sagramon Steeltoe, Daiches guvernør, får House of Heroes til å ta en titt på saken.

HoH blir kontaktet av kommandanten for byvakten i Daiche. Sagramon Steeltoe vil se dem øyeblikkelig. HoH går inn i det gigantiske palasset og møter guvernøren. Han kan fortelle at en skjult bande prøver å ta makten i byen. Flere personer høyt på strå har blitt truet eller har forsvunnet. Sagramon satte byens fremste magiker-adept på saken, men nå har han også forsvunnet.
HoH har veldig lite å gå på. Det virker som om ingen vet hva som egentlig foregår. Men i et av vertshusene i byen, Tommen's Inn, finner de den første ledetråden. I et hemmelig rom ligger liket av magikeren. Han har blitt grusomt torturert og mishandlet. I et av rommene på vertshuset blir de angrepet av to gjester. De viser seg å være fra Denairastas klanen sin Golden Branch. HoH avhører den ene av dem, men han tar sitt eget liv før de får noe fornuftig ut av ham.
House of Heroes snakker med en elvebåtkaptein som har en informant i byen. Kapteinen er lite villig til å avsløre informantens identitet, men lover HoH at han skal skaffe dem informasjon. Timer senere får HoH en lapp som ber dem om å møte kontakten i et nedlagt varehus. Det hele er selvfølgelig en felle og HoH angripes av et dusin fra Golden Branch. Etter kampen tvinges elvebåtkapteinen til å avsløre identiteten til informanten. Informanten bor på et annet vertshus og HoH går inn på rommet hennes for å vente på henne. Hun kommer tilbake sent på ettermiddagen og spytter ut det hun vet. En høy og mørk mann kontaktet henne og fikk henne til å jobbe for ham. Hun rapporterer alt hun ser til en orkebande som holder til utenfor byen. De ledes av en ork som heter Berin. Berin er kjent for sin grusomhet i kamp og for å ha et hemmelig skjulested der han oppbevarer alt han har plyndret og tatt. HoH bestemmer seg for å snike seg innpå leiren deres for å komme overraskende på dem. Planen slår fullstendig feil da de blir oppdaget av en skjult vakt. Kort tid senere kommer en haug med sinte orker ridende for å drepe dem. Berin selv blir drept i kampen som følger og banden hans blir spredt. HoH bruker Last Chance salve på orken og han forteller dem det han vet. Han jobber for Aren Denairastas og er villig til å gi dem en del av skatten sin mot at de lar ham leve. HoH lar ham leve og bestemmer seg for å vente i området til Aren Denairastas dukker opp.
I mellomtiden kommer T'skrang archeren Zharin (spilles av Sverre) til byen. Han finner snart ut at House of Heroes er på oppdrag for guvernøren og at de umulig kan være langt unna. Han tar inn på et vertshus og tar seg et langt bad (et meget langt bad over flere dager). Etter en stund finner han ut at han må sette igang en leteaksjon. De er ikke i byen så da må de være utenfor et sted. Han går ut byporten og venter til det blir mørkt. Straks det blir mørkt tenner han seg et lite bål og begynner å skyte flammepiler opp i luften.
Et stykke unna kan Daaroth se lyspilene i det fjerne og bestemmer seg for å undersøke dette nærmere. Draskaal og den alviske swordmasteren blir igjen i leiren. Kort tid etter at nethermanceren har dratt angripes de av Crakbills. De små kjøttetende strutsene paralyserer dem med pusten sin. Og så begynner marerittet. Verken Draskaal eller swordmasteren har nok willpower til å komme seg ut av den paralyserte tilstanden. Det begynner å se meget mørkt ut idet rovfuglene begynner å hakke løs på de hjelpesløse stakkarene. Til slutt klarer Draskaal å rive seg løs og gjemmer seg i en busk. Fuglene skjønner ingenting, men tar det ikke så tungt ettersom de har alvekjøtt liggende å vente på dem. I det de skal til å begynne måltidet hopper Draskaal på dem og dreper mange nok til at resten stikker av.
Daroth finner Zharin og sammen drar de tilbake til resten av gruppa. Zharin har tidligere snakket med guvernøren og kan fortelle at HoH er tatt av oppdraget fordi de ikke rapporterte ofte nok. HoH synes dette er merkelig og drar inn til byen for å snakke med ham. Sagramon Steeltoe er meget vanskelig og lar seg ikke overtale. Når HoH sier at de vil fortsette med oppdraget likevel blir de bedt om å forlate byen. I det HoH er på vei ut av palasset sniker Draskaal seg unna. Han tar seg opp igjen til Sagramons rom og venter. Han må vente en stund, men til slutt kan han se en due som kommer med en melding til Sagramon. Duen flyr tilbake og Draskaal kan se at det ligger igjen en fjær. Endelig et spor. Han sniker seg fra skygge til skygge mot vinduet. Men i det han åpner det blir han oppdaget av en av vaktene i rommet. Han tar fjæra og begynner å klatre ut vinduet. En av vaktene begynner å skyte etter ham mens han klatrer og det utløses alarm over hele byen. Byvaktene begynner å løpe mot palasset. Draskaal klatrer raskt ned og begynner i stedet å klatre opp den høye bymuren mens han blir beskutt av flere byvakter. Han kommer til toppen og begynner å klatre ned på andre siden. Straks nede er det noen få hundre yards til skogkanten og sikkerhet. Han begynner å løpe mens vaktene på bymuren skyter på ham med ildkanoner. Mens kanonkulene suser rundt ham klarer han til slutt å komme seg i sikkerhet i skogen. Men jakten er ikke over. En gruppe byvakter kaster seg på hestene og tar med seg et par blodhunder. Men Draskaal lurer dem alle med å ha pepper i sporene sine. Litt senere møter han resten av gruppa. Zharin bruker Direction Arrow talentet for å finne ut hvor brevduen befinner seg og pilen peker mot byen. For å komme seg inn i byen igjen går de gjennom Astral Space. Flere Direction Arrows senere står de utenfor vertshuset de har bodd på hele tiden. De finner brevduen og avhører kokken som er eieren. Det skjuler seg en gruppe i kjelleren. HoH går ned og møter Aren Denairastas, som er broren til Kallomar Denairastas som de drepte i eventyret Pursued. Aren er en 10th circle warrior og de to andre er henholdsvis Elementalist og Cavaleryman i 8h circle. Elementalisten har summonet en Air Elemental. De første rundene slår fienden meget hardt fra seg, men så slår HoH hardt fra seg og seieren er deres.
Etter kampen bestemmer de seg for å forlate byen så snart som mulig og heller dra til skjulestedet til skorcheren Berin for å få en del av skatten hans.

Crystal Raider Attack

I dette eventyret blir HoH involvert i angrep mot theranske luftskip ved Death's Sea.

Darranis

HoH begynner å lete etter luftskiptransport til Death's Sea. De er heldige og finner et gammelt luftskip som skal til Cara Fahd. Kaptein Halin tar med glede en omvei om Death's Sea. Luftskipet er gammelt og i dårlig stand. Det har kun en enslig ildkanon.

Death's Sea

Når de nærmer seg Death's Sea dukker en theransk vedette opp. Kapteinen ber HoH gjemme seg i kahytten så de ikke blir gjenkjent. HoH gjemmer seg og flere minutter passerer. Plutselig skjelver hele skipet av en eksplosjon. HoH stormer på dekk og ser at kapteinen og hele mannskapet har gått over på den theranske vedetten som fyrer løs med ildkanonene sine. Luftskipet begynner sakte å dale ned mot lavaen i Death's Sea. Draskaal kaster staven overbord og etter en liten stund kommer en stygg og ekkel horror flyvende opp fra lavaen. Det hjelper ikke noe spesielt at den enslige ildkanonen HoH kan skyte tilbake med ikke har ammunisjon. Ting ser mørkt ut, men etter at HoH har tatt knekken på horroren kommer redningen. Tre troll drakkarer kommer inn og jager vekk den theranske vedetten. Like før luftskipet når lavaen, så reddes de over på drakkaren Wind Talon. Trollene er fra Stoneclaw mooten, som er alliert med Throal. Kaptein Kerththale Farseer Stoneclaw forteller HoH at mooten har bestemt seg for å ta knekken på noen minevedetter i området før den store luftkrigen mot theranerne begynner. Sammen med Stoneclaw mooten angriper HoH et mineskip og vinner overlegent. Når de angriper et til, så kommer en theransk militær-vedette inn og det blir en tøff kamp. HoH vinner som vanlig og Kerththale bestemmer seg for å returnere hjem. Kerththale har over lenger tid jobbet for å samle alle troll mootene. Slik han ser det har de ingen mulighet til å slå Theranerne i lufta før alle mootene handler og tenker som en. I det siste har en gruppe adepter gått rundt og laget enda mere splid mellom mootene. Denne gruppen kaller seg Arag's Stonecrushers og blir betalt av theranerne.

Twilight Peaks

House of Heroes får i oppgave å nøytralisere denne skitne banden. Dette gjøres uten store problemer. Etterpå bestemmer de seg for å dra til Kratas. Det blir en lang ferd fylt med alle mulige slags vesener. To dager før de når Kratas hjelper de en landsby mot noen skorchere.

Catching two K'tenshin Fish

House T'kambras har fått i oppdrag å ta to K'tenshin skip som senere skal brukes som lokkemat for å overta en Kila. Det ene skipet har theranske adepter i høy circle om bord og det er her HoH kommer inn i bildet.

Kratas

HoH får høre at House T'kambras ledende lys, Jedayien Westhrall, ønsker å snakke med dem. Hun møter dem i et gammelt lagerskur i havnebyen Daiche. Barsaive's sjanser i krigen mot theranerne vil bli mye større hvis de blir kvitt en av de to enorme kilaene som svever rundt Behemothen. Som et ledd i en større plan skal det tas to K'tenshin båter, en merchantbåt og eskortebåten, som senere skal brukes som lokkemat. House T'kambras har fått dette ærefulle oppdraget. Problemet er at det er en gruppe theranske adepter om bord i det ene skipet. House of Heroes leies inn for å ta ut de theranske adeptene. Senere ros de ut til Jedayiens båt Astendar's Desire. De får også selskap av en annet båt, Duras. Noen timer senere blir to båter til med på ferden, Shivoam Ranger og Floranuus Providence.

Turen nedover går stort sett uten større hendelser, helt til de treffer på et K'tenshin krigsskip. Skipet, som er ute på patrulje, bråsnur og prøver å flykte da det får se flåten. Astendar's Desire og Duras er de eneste båtene som er raske nok til å nå det igjen. I kampen som følger blir krigsskipet tatt og bordet.Duras blir skadd i kampen og må dra tilbake.

Ambush

Båtene når ambush-posisjonen og begynner å vente på K'tenshin båtene. Båtene er forsinket og mannskapet begynner å bli utålmodige. Neste morgen dukker merchantbåten opp, med TO eskorteskip. Jedaiyen endrer raskt slagplanen og T'kambras båtene går til angrep på K'tenshinene. De konsentrerer ild mot det første eskorteskipet og senker det før de andre skipene har reagert. Astendar's Desire fortsetter så mot merchantbåten mens de andre to T'kambras båtene border eskorteskipet. HoH ser at det er fullt av theranske tropper på merchantbåten og skjønner at det blir en hard kamp. Astendar's Desire border og HoH angriper den theranske adept-gruppen. Etter å ha slått ut dem, må de slå ut noen av de theranske soldatene før de på båten overgir seg. Astendar's Desire fikk mindre skader i kampen, men mistet mye av mannskapet sitt. Floranuus Providence ble så hardt skadet at det må taues tilbake. Shivoam Ranger mistet mesteparten av mannskapet, kapteinen og styrmannen. Likevel var oppdraget en suksess. Etter å ha undersøkt lasterommet finner HoH ut hvorfor merchantbåten var så godt bevoktet. Lasten består av forsyninger til theranske tropper. House of Heroes returnerer triumferende til Daiche.

Temple of Raquas

Temple of Raquas var før scourgen et tempel dedikert til alle passionene. En dverg har funnet gamle kart som viser hvor tempelet lå. Han tar House of Heroes med seg på turen.

Throal

Dvergen ... ønsker hjelp til å finne Temple of Raquas. Han gjør en avtale med HoH om at de skal få alle skattene i tempelet mot at han får skriftruller, bøker og lignende. Tempelet ligger dypt inne i Servos jungelen.

Servos

Etter en strabasiøs ferd så er de ved det stedet tempelet angivelig lå. De finner ikke noe tempel bare fire søyler. Etter å ha blitt kontaktet av en orkeshaman, får de vite at det må legges fire røde steiner på søylene for å komme ned i tempelet. Steinene er i en kannibal-landsby ikke langt unna. HoH får tilslutt tak i steinene, men må sloss mot tøffe kannibaler, et dispel magic felt og en bloatform-horror.

Tempelet

Inne i tempelet må HoH løse flere gåter og kjempe mot spirits, Cadaver Men og Horror Constructs. Endelig kommer de seg inn i rommet der alle skattene ligger. Blant alle skattene er det også dokumenter som forteller tempelets historie. Da scourgen kom så trodde tempelets beboere at passionene ville beskytte dem mot horrorene. Da Vestrial, Raggok og Dis ble korrupterte slapp de horrorene inn i tempelet. Tempelets beboere gikk til kamp mot horrorene. En mektig horror ble fanget inne i staven til ypperstepresten. Tempelets innbyggere tapte tilslutt mot overmakten. Staven som ypperstepresten brukte for å fange horroren er fremdeles i rommet. Daroth får bekreftet at horroren fremdeles er fanget inne i staven. House of Heroes bestemme seg for å kaste staven i Death's Sea for å bli kvitt den for alltid.

Darranis

I Darranis takker dvergen for samarbeidet og håper at han kan leie HoH til framtidige ekspedisjoner.

Scavian Smuggling Run

House of Heroes får i dette eventyret ta del i en smugleoperasjon mellom Scavia og House Syrtis.

Throal

HoH blir kontaktet av T'skrangen Terion T'kerani Syrtis. Han er kaptein på River Runner og sier at Shivalahala Syrtis ønsker å inkassere tjenesten som HoH skylder henne. HoH skal være med som vakter når River Runner skal overlevere noen kasser til scavianerne på Tylon River. Hva kassene inneholder er konfidensielt. Han reiser tilbake til House Syrtis og avtaler å plukke opp HoH mellom House Syrtis og Tylon River.

River Runner

HoH oppdager at halvparten av mannskapet på båten er blodalver. Dette er en følge av alliansen mellom Blood Wood og House Syrtis.
En morgen får HoH vite at en av mannskapet har blitt funnet i rommet der kassene oppbevares. Blodalv-vaktene som skulle passe på kassene er drept. Den arresterte er Shinn K'stiler Syrtis. Han er godt likt blant mannskapet og er en Syrtis noble. Dette setter kapteinen i en litt kinkig situasjon og ber derfor HoH om hjelp. Shinn forteller at han tok blodalvene på fersken i det de forsynte seg av kassene, som inneholder Elemental Coins. HoH representerer begge sider i saken samt at de assisterer kapteinen som dommer. Etter at Daroth bruker Experience Death på en av blodalvene blir det klart at det var Shinn som snek seg inn for å forsyne seg av skatten. I rettssaken som følger blir Shinn funnet skyldig og dømmes til fengsel.

Overleveringen

Ved Tylon River blir kassene med Elemental Coins overlevert til scavianerne og scavianerne gir River Runner noen kasser tilbake. Kapteinen forklarer at disse nye kassene inneholder spesiallagde Fire Kernels. The Syrtisian Dreadnought, den største elvebåten som noensinne er laget, har lenge hatt et drivstoffproblem. House Syrtis håper at de med disse spesiallagde Fire Kernelene kan få båten i operativ stand igjen.

Lake Ban

Etter å ha nøytralisert en theransk spionpost bestående av kun windlinger kommer River Runner til Lake Ban. I det mannskapet begynner å tro at de snart er i sikkerhet kommer et K'tenshin krigsskip for å inspisere dem. HoH setter opp et ambush under dekk og går løs på utsendingene fra skipet når de kommer. En kort og intens kamp følger og i det HoH stormer opp på dekk etter å ha tatt knekken på inspisererne, kaster K'tenshinene våpnene ned og overgir seg.

House Syrtis

River Runner returnerer til House Syrtis i triumf og det har samlet seg en folkemengde som jubler og roper. Etter en gedigen fest rir HoH tilbake til Throal.

Pursued

I dette eventyret treffer HoH på jenta Aardelea og hjelper henne i sikkerhet hos dragen Icewing. Hele tiden blir de forfulgt av theranere.

HoH blir kontaktet av en som vil ha hjelp til å redde datteren sin som er kidnappet. Han er en handelsmann fra Kratas og HoH blir med tilbake dit med luftskip. I Kratas finner de ut at speidere har lokalisert kidnapperne. HoH får beskjed om å rykke inn og redde henne.
Når de ankommer stedet så får de se en alv som kommer løpende med en bevisstløs jente i armene. Bak ham kommer to skikkelser ridende. Alven legger forsiktig ned jenta ved HoH og roper Redd jenta! Ta henne med til Icewing. Jeg skal holde dem tilbake!
I kampen som følger så blir alven drept. Etterpå finner HoH ut at jenta er Aardelea som de har møtt tidligere. Hun har inntil nylig vært fanget i en theransk provins, men ble reddet av en eventyrgruppe etter ordre fra dragen Icewing. Det siste medlemmet av denne gruppen var alven som nettopp ble drept. De skjønner også at handelsmannen som leide dem til å redde datteren sin sannsynligvis er i ledtog med Thera.
HoH må ta Aardelea med til Icewing og blir konstant angrepet av theranere. En kveld blir de til og med angrepet av utsendinger fra Iopos. De ledes av Kallomar Denairastas, sønn til en av nevøene til Uhl Denairastas.
Til slutt blir de møtt av en drake som fører dem til Icewing. Icewing er meget fornøyd med deres innsats og takker dem for å ha hjulpet Aardelea i sikkerhet. Fra nå av skal han personlig sørge for at hun blir godt passet på.
Etter noen dager med reising så er de atter i Throal.

Declaration of War

Dette eventyret er det første eventyret tatt fra boken Barsaive at War - an Earthdawn epic. Throal erklærer krig mot Thera og House of Heroes må reise som diplomater for å samle underskrifter til erklæringen.

Throal

Kong Neden innkaller House of Heroes til et viktig møte. Han forteller at Throal erklærer krig mot Thera. Videre forteller han at kun et samlet Barsaive kan ha en sjanse mot det Theranske imperiet. Derfor blir fem eventyrgrupper sendt ut til Barsaives mange nasjoner for å samle underskrifter til denne erklæringen. House of Heroes har fått det ærefulle oppdraget å besøke House Syrtis, Liferock Rebellion og byene Urupa og Haven. Sammen med dem kommer det til å være flere vakter og messengere. I tillegg vil de reise sammen med Chancellor Wishten, kongens fremste rådgiver. En annen person som skal være med er Kaptein Erklarung av the Royal Exploratory force, en scout adept. Videre skal Ambassadør Gloin være med. Han er Throals fremste forhandler med T'skrang aropagoiene. Det siste medlemmet er Miraria, en representant fra House Ueraven.

House Syrtis

De får audiens med Shivalahala Syrtis relativt fort. Hun vet hvorfor de er her og hun underskriver erklæringen. House Syrtis gir sin fulle støtte til Throal og hun kan til og med hjelpe diplomatene videre mot at House of Heroes skylder henne en tjeneste. De får snakke med en representant for Liferock Rebellion som lover å ordne med et møte med lederen Omasu. Shivalahala Syrtis ordner med elvebåt til Urupa og HoH får beskjed om å møte Omasu på en barge like før de kommer til Lake Ban.

Lake Ban

HoH møter Omasu som avtalt. Han underskriver erklæringen og begynner å diskutere om styrker og plasseringer. Mens diskusjonen pågår så kommer en theransk Vedette flyvende. Alle bortsett fra elvebåtmannskapet gjemmer seg under dekk. Når den theranske vedetten sender en gruppe ned for å inspisere skipet blir de oppdaget og det blir kamp.

Urupa

House of Heroes legger fram sin sak for byrådet i Urupa og byrådet bestemmer seg etterpå bak lukkede dører. Resultatet blir at Urupa ikke skriver under på erklæringen og forblir nøytrale.
Etterpå arrangeres det ball på den Throalske ambassaden. Draskaal oppdager en mystisk person som forlater lokalet senere på kvelden. Han følger etter personer gjennom flere smug og bakgater helt til de kommer til den theranske ambassaden. Draskaal finner ut at theranerne har plantet en spion blant dem.
Neste dag får de høre at kong Neden har ordnet med luftskip til Haven. Dette gir HoH en glimrende anledning til å finne ut hvem som er spionen. Er det ambassadør Gloin? Miraria? Kaptein Erklarung? Chancellor Wishten? Eller en hittil ukjent person?
HoH finner ikke ut mer i løpet av reisen og ankommer Haven like kloke som de var da de forlot Urupa.

Haven

I Haven har Torgak satt istand en stor fest. Midt i festen undertegner han erklæringen samtidig som han spør etter frivillige til å danne Torgak's Irregulars. Mens folk går fram for å bli vervet oppdager HoH at kaptein Erklarung prøver å snike seg vekk. Etter en vill jakt på hesteryggen når de henne igjen og tar henne med tilbake til Haven. Det var hun som var spionen og kan nå se fram mot en heftig rettssak i Throal.


Fall of an AssassinDette eventyret var ment som en oppvarming til Barsaive at War. Gruppen hadde ikke spilt Earthdawn på en stund og syntes at et eventyr for å komme inn i reglene før alvoret startet var på sin plass. Eventyret er en slags avslutning på en serie tidligere eventyr der House of Heroes har prøvd å avdekke Guild of Assassins, en hemmelig organisasjon bestående av leiemordere.

Throal

Eventyret startet i Throal. House of Heroes har nettopp kommet tilbake fra Parlainth der eventyret Path of Deception fant sted.
Etter å ha sjekket inn på det faste vertshuset finner Draskaal (spilt av Tormod) en boks på rommet. Boksen har en liten felle på seg som han raskt desarmerer. Inne i boksen ligger et pergament adressert til House of Heroes. På pergamentet, som er fra Tanis Vadaya, står det at han har opplysninger om tilholdsstedet til Mester Hanon. Videre står det at han er i stor fare og at HoH må møte ham på vertshuset The Kneeling Warrior i Darranis.
Endelig har House of Heroes sjansen til å ta lederen for Guild of Assassins som har infiltrert leiemordere overalt i Barsaive.

Darranis

The Kneeling Warrior blir de møtt av en nervøs T'skrang som er en venn av Tanis Vadaya. Han forteller at Tanis måtte stikke fordi noen medlemmer av Guild of Assassins begynte å bli for nærgående. Tanis har dratt til Denlikian med elvebåten Reedweaver. Etter å ha fortalt det faller han bakover med en bolt gjennom øyet. De få vertshusgjestene og bartenderen viser seg å være utsendinger fra Guild of Assassins!

Denlikian

Gruppen finner båten Reedveawer i Denlikian og kapteinen gir dem en beskrivelse av Tanis Vadaya. Han er en eldre T'skrang kledt i svarte klær med beinsmykker, beinpynt og en stav. Utvilsomt en Nethermancer. Videre får de vite at Tanis har dratt videre igjen. Denne gangen har han reist til Trosk.

Trosk

I Trosk snakker de med lokalbefolkningen om Tanis. De finner ut hvor han bor og at han er en rik T'skrang.
En vennlig butler slipper dem inn i huset hans og i det de går inn blir de beskutt fra flere hold.
Det blir en lang og vanskelig kamp fordi motstanderne har smurt inn våpnene sine med en sterk gift. Boatman'en i gruppa (spilt av Runar) må bøte med livet, men House of Heroes vinner til slutt. De tvinger lederen av overfallsmennene til å gi dem informasjon. Lederen deres, en Thief adept, forteller at Tanis Vadaya er en av Mester Hanons fremste løytnanter. Hele opplegget var iscenesatt for å drepe House of Heroes. Tanis har et skjulested i Mist Swamps og House of Heroes krever å bli guidet dit.

Mist Swamps

Tyven tegner et kart som viser veien til skjulestedet og de setter avgårde. Uheldigvis er han en elendig guide og de roter seg snart bort. Etter flere dager kommer de på rett vei igjen og tyven prøver å stikke av. For det må han bøte med livet. Draskaal og Daroth (spilt av Lars) finner endelig fram til skjulestedet til Tanis Vadaya som har manet fram to kraftige spirits for å hjelpe ham. En tøff og hard kamp senere ligger Tanis Vadaya død og HoH forsyner seg av skattekammeret hans. Blant pengene finner de et kart der et sted i Scytha Mountains er avmerket. Kan det være tilholdsstedet til Mester Hanon?

Scytha Mountains

Reisen går med en scavian barge til Travar der de rekrutterer et nytt gruppemedlem: En alvisk Swordmaster (spilt av Runar). Deretter går ferden med luftskip til Throal og videre på hesteryggen til Scytha Mountains. Etter å ha møtt flere hindringer på veien møter de endelig Mester Hanon ansikt til ansikt. Sammen med ham er spiriten av Tanis Vadaya. Etter en kort kamp der HoH vinner overlegent sparer de Mester Hanon. House of Heroes og Mester Hanon inngår en bloded. HoH skal ikke drepe ham og Hanon skal la dem være i fred samt at han skal drepe General Nikar i den theranske Behemothen.
Godt fornøyd med utfallet returnerer House of Heroes til Throal.